Nyheter

Bekymret for utbrudd i Våler

Våler kommune har hatt flaks, mener ordfører Reidar Kaabbel. Nå kartlegger kommunen nærkontakter til en voksen person, etter å ha fått sitt første smittetilfelle på nesten tre og en halv måned.

Søndag 9. august registrerte Våler sitt. 8. tilfelle av koronasmitte. Dette er første gang siden 29. april at et nytt smittetilfelle har blitt registrert i kommunen. Siden da har 311 nye prøver blitt tatt. Alle har vært negative, men søndag tok altså rekken slutt.

– Vi har i hele denne perioden vært bekymret for at vi skal få flere smittetilfeller. Vi har vært like opptatte av at de ikke er noen økning i smitte i kommunene rundt oss, sier ordfører Reidar Kaabbel.

Som kjent har det oppstått smitteutbrudd i både Moss og nå senest Indre Østfold. Våler ligger midt mellom disse to kommunene.

– Det forteller oss at vi har hatt mye flaks til nå, sier Kaabbel.

LES OGSÅ: Dette betyr utbruddet i Moss for kommuneøkonomien (+)

Ble smittet i «grønt» land

Det nye smittetilfellet i Våler har ingen sammenheng med utbruddet i Moss eller Indre Østfold. Det kan heller ikke knyttes til Hurtigrutesaken.

I stedet har personen ifølge kommunen blitt smittet på reise i et annet nordisk land, utenfor en såkalt «rød» sone.

Det mener ordfører Reidar Kaabbel er grunn til bekymring, og et sterkt varsko til andre innbyggere.

– Det gir oss et klart signal om at man må være forsiktige med å også dra til land som er såkalte grønne. Nå er situasjonen alvorlig igjen, sier han og legger til:

– Tenk deg om en gang til om reisen du skal på er strengt tatt nødvendig.

Den smittede personen er satt i isolasjon, mens kommunens koronateam nå jobber med å kartlegge nærkontakter.

Oppdatering: Tirsdag melder Våler kommune at en ny person har fått påvist smitte. Dette er en nærkontakt til det forrige smittetilfellet. Det dreier seg om en voksen person med symptomer som allerede var isolert i sitt hjem.

LES OGSÅ: Dette er de fire klyngene med smittetilfeller i Moss (+)