Nyheter

Sykehuset Østfold innfører karantene for utenlandsreisende

De som har vært i utlandet, må vente i ti dager før de kan besøke innlagte pasienter på Sykehuset Østfold. Det gjelder selv om man har vært i «grønne land».

Det opplyser sykehuset i en pressemelding fredag. Regelen trådte i kraft samme dag klokka 12 og gjelder også for dem som skal være ledsager for pasienter.

– Vi ønsker så langt som mulig å unngå smitte inn i sykehuset slik at pasienter som oppholder seg hos oss, kan være trygge. Selv om det å reise utenlands til grønne områder er en akseptabel risiko ellers i samfunnet, har vi i sykehuset ekstra sårbare mennesker å ta hensyn til. Derfor innfører vi nå denne regelen i Sykehuset Østfold, sier fagdirektør Helge Stene-Johansen.

I spesielle tilfeller kan det gjøres unntak fra regelen. I disse tilfellene må besøk være avtalt med avdelingen før ankomst til sykehuset, og for ledsagere må munnbind benyttes under hele besøket. Foreldre til barn på sykehuset kan fortsatt komme på besøk, men må gå med munnbind.

Flere kommuner har vedtatt lokale tiltak den siste tiden for å beskytte de mest sårbare.

(©NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Moss Dagblad, se våre abonnementstilbud her.