Nyheter

To nye smittede personer i Moss

Moss kommune har fått svar på nye koronaprøver. De viser at utbruddet fortsatt pågår.

Onsdag ventet kommunen fortsatt på svar på prøver tatt døgnet i forveien. Derfor kunne de ikke rapportere om noen nye smittetilfeller den dagen.

– Det forsinker smitteoppsporingsarbeidet vårt, sa kommuneoverlege Kristian Krogshus om forsinkelen, som mente det potensielt kunne føre til smittespredning de ellers kunne hindret.

Torsdag morgen klokken 07.00 har kommunen fått bekreftet at to av de 190 prøvene tatt de siste par døgnene har vært positive. Dermed har antall smittetilfeller i Moss økt til 128, hvorav 26 har blitt registrert etter at det nye utbruddet kom.

Her kan du se oversikten over antall smittetilfeller i Moss gjennom hele pandemien:

Kan spores tilbake til bryllupet

Begge smittetilfellene kan spores tilbake til den mye omtalte bryllupsfesten, som den siste klyngen i det lokale utbruddet kan spores tilbake til.

Samtlige prøver som ble tatt de siste dagene har blitt analysert.

Det siste døgnet har det blitt tatt 105 nye prøver, som kommunen nå venter svar på.

To nye kommuner berørt

Over halvparten av smittetilfellene i mosseutbruddet kan spores tilbake til et arrangement i Sarpsborg, i forbindelse med et bryllup. Fire mossinger som deltok på selskapet har senere fått påvist smitte. Det ble også avholdt to andre fester i Oslo i forbindelse med det samme bryllupet.

Torsdag kunne kommuneoverlegen melde at det også har blitt gjort kjent med et fjerde selskap, som ble avholdt i Fredrikstad. Også dette kan kobles til bryllupsfeiringen.

Til sammen var det deltakere fra Moss, Fredrikstad, Oslo, Sarpsborg, Råde, Vestby og Lillestrøm på disse fire festene. Også en person fra Asker var invitert, men deltok ikke.

Moss kommune har varslet de andre kommunene og leder smitteoppsporingsarbeidet.

LES OGSÅ: Treåring funnet alene på gata i Moss