Nyheter

Sykehuset Østfold må utvide

Mindre enn fem år etter at Sykehuset Østfold åpnet utenfor Sarpsborg, fastslår ledelsen at institusjonen til 6 milliarder kroner er for liten.

– De ansatte hadde rett hele tiden, og jeg er glad vi nå har en rapport som viser det, sier administrerende direktør Hege Gjessing ved Sykehuset Østfold til NRK.

89.000 kvadratmeter er ikke nok. Relativt kort tid etter åpningen i 2015 måtte personell plassere flere pasienter i rom som var ment som enkeltrom. Og i 2017 og 2018 var det henholdsvis 3.700 og 4.500 korridorpasienter ved sykehuset, ifølge Aftenposten.

En privat aktør bygger nå et stort administrasjonsbygg der sykehuset skal leie kontorplasser. Det er også besluttet å utvide akuttmottaket. I en nesten 700 sider lang rapport fra Sykehusbygg kommer det dessuten fram at det blant annet er behov for 60 nye sengeplasser.

Gjessing skal nå lage en plan for hvordan kapasiteten kan utvides. Det kan ende med nybygging eller en betydelig omdisponering.

– Sykehuset er minst 20 prosent for lite. Alt er minimalt, og det er trangt overalt. Det gjør driften mindre effektiv, sliter på de ansatte og gir dårligere pasientbehandling, sier foretakstillitsvalgt Britt Fritzman i Legeforeningen.

(©NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen