Nyheter

Leirstein vurderer å gå mot Frps syn om assistert befruktning for enslige

Tidligere Frp-politiker Ulf Leirstein fra Moss stemmer sammen med Frp for de aller fleste endringene i bioteknologiloven, men vurderer å gå mot på ett punkt.

Oslo  20181022.
Komitemedlem Ulf Leirstein (Frp) etter  kontroll- og konstitusjonskomiteens høring i rom WU-119 på Stortinget om Riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av objektsikring.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Mitt utgangspunktet i alle saker, inkludert bioteknologiloven, er at jeg stemmer sammen med Frp, og jeg forholder meg til Frps program som jeg er innvalgt på, sier han til NTB.

– Det er kun ett punkt i det som skal stemmes over i dag, som ikke er omtalt i programmet, og det er assistert befruktning for enslige. Derfor vil jeg vurdere å stemme etter egen samvittighet her, sier han.

Leirstein er i dag uavhengig representant på Stortinget.

– Utgangspunktet bør være at man tilrettelegger for at alle barn skal kunne vokse opp med en far og en mor. Barn har også rettigheter, ikke kun voksne. Så jeg vil høre dagens debatt og ta en endelig beslutning når vi voterer, sier han.

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og SV har inngått et forlik om å liberalisere bioteknologiloven på en rekke områder. De tre partiene har flertall, men med knapp margin. Før saken skal avgjøres i votering tirsdag, har KrF jobbet hardt for å få enkeltrepresentanter i Frp til å si nei og stemme mot eget parti.

Samtidig har også tilhengerne av lovendringene mobilisert. Tirsdag morgen varslet Venstres Ketil Kjenseth at han vil stemme mot egen regjering og for endringene.

(©NTB)