Nyheter

Rånetreff på skjærtorsdag flyttes til Lillestrøm: – Blir en litt annerledes dag

I over ti år på rad har flere hundre rånere dratt over grensen til Strømstad på rånetreff skjærtorsdag. Nå må de tenke annerledes som følge av koronaviruset.

– Det blir en litt annerledes skjærtorsdag for vår del. Med situasjonen som vi har nå, så måtte vi tenke alternativt, sier Sten-André Wang til Fredriksstad Blad.

På grunn av viruset blir det ikke tur over grensen for rånerne. I stedet skal de til Lillestrøm, hvor det ved Norges Varemesse blir drive in-konsert med artisten «Staysman».

– Vi må jo bare gjøre det beste ut av situasjonen. Det blir en kul greie med drive in-konsert der inne, og vi blir nok en del biler som reiser sammen fra Fredrikstad og Østfold denne dagen, sier han.

Denne uken gikk politiet ut og sa at de vil følge nøye med på aktiviteten i påsken, spesielt på skjærtorsdag. Store ansamlinger ønskes ikke, og det planlegges for stenging der store grupper vanligvis møtes, ifølge F-B.

Politiet har også lovet kontroll på grensen, slik at de som kommer tilbake etter en Sverige-tur blir ilagt 14 dagers karantene.

– Vi skulle selvfølgelig helst ha dratt til Strømstad, men nå er det en situasjon som må tas på alvor, og da tar vi konsekvensen av det, sier han.

(©NTB)