Nyheter

Trailer veltet over biler om bord i ferje

En personbil ble knust da en trailer veltet om bord i en av bastøferjene utenfor Horten. En person er lettere skadd.

Hendelsen skjedde ute på sjøen, da ferja var omtrent ti minutter unna Horten.

– Traileren veltet over og knuste en personbil. Under veltet forskjøv den også en lastebil inn i andre biler, opplyser oppdragsleder Marius Fosvold i Sørøst politidistrikt til NTB.

Ferja ble tømt for alle andre kjøretøy og flere instanser jobbet tirsdag formiddag med å fjerne traileren.

– Vi skal nå avhøre mannskapet og undersøke saken videre, sier Fosvold.

Lettere skadd

– Det var ingen i personbilen som ble knust av vogntoget. Føreren av tungtransporten var i bilen og betegnes som lettere skadd. Han blir nå ivaretatt av helse, forteller Fosvold.

Bastøferja krysser Oslofjorden mellom Moss i Østfold og Horten i Vestfold. Ferjesambandet trafikkeres av selskapet Bastø Fosen. Overfarten tar omtrent en halv time.

Kuling

– Vi vet foreløpig ikke hvorfor lastebilen veltet. Det er noe som må undersøkes, sier administrerende direktør Øyvind Lund i ferjeselskapet Bastø Fosen til NTB.

Som følge av trailervelten ble avgangene til ferja Bastø 1 kansellert inntil videre, mens de andre ferjene går som normalt.

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel på gult nivå om kuling på kyststrekningen fra Stavern i Vestfold til svenskegrensen fra tirsdag formiddag. Det er varslet om høye bølger, og at det er farlig å være ute i småbåt.

Ifølge nettstedet Kystvær var det målt vind på 23,2 meter i sekundet ved Gullholmen i området klokka 8 tirsdag morgen, opplyser Vestfold interkommunale brannvesen.

Mer fra Dagsavisen