Nyheter

Svært glatte veier – flere trailere i grøfta

Vegvesenet advarer om underkjølt regn og svært glatte veier flere steder. Natt til fredag har det vært flere ulykker, blant annet på E6 og E134.

Klokka 5.08 fikk politiet i Innlandet melding om en tankbilhenger som hadde veltet i avkjøringen fra E6 ned til Strandtorget i Lillehammer.

– Fører klager over smerter i ryggen. Det er ikke meldt om lekkasjer fra hengeren, opplyser politiet. Klokken 7.28 opplyser politiet at både på- og avkjøringer til Lillehammer ved Strandtorget er stengt. Bilister må benytte nordre avkjøring ved Sannom. Hengeren må tømmes før den kan berges, noe som vil ta noe tid.

Klokka 3.30 fikk politiet i Sørøst melding om at to trailere hadde havnet i hver sin grøft ved Basserudåsen i ved E134 i Buskerud, der det er var underkjølt regn.

– Politiet er på stedet, ingen personskade, berging er på vei. Alle tunge kjøretøy blir stanset, personbiler må kjøre i gangfart – veien kan bli helt stengt ved berging. Salting er på vei, opplyste politiet.

En time før, klokka 2.33, var det politiet i Innlandet som fikk melding om en lastebilhenger som hadde veltet på E6 mellom Kolomoen og Tangen i Hedmark. Heller ikke der er det personskade, men sørgående felt var stengt i over tre timer, og det er svært glatt på stedet.

Advarte tidlig

– Det fryser på i store deler av Akershus og Østfold, og vi får en del henvendelser. Vi har vært i kontakt med våre entreprenører som er ute og salter/strør. Kjør forsiktig, lød oppfordringen fra Vegtrafikksentralen på Østlandet 0.36 – tidlig på natta.

To timer før hadde en bil havnet på taket på Stavernveien i Larvik og én time før hadde en annen bil gått rundt i en rundkjøring i Tønsberg i Vestfold. Det var kun førere i bilene.

Det ble ikke meldt om personskader, utover at fører i første ulykke klaget over hodesmerter.

Saltet og strødd

Klokka 1 måtte nødetatene rykke ut etter at en personbil rullet rundt på Kråkstadveien mellom Ski og Kråkstad i Akershus. Føreren, som var alene i bilen, var tilsynelatende ikke fysisk skadd, men ble kjørt til legevakt for kontroll.

Klokka 1.48 kom det melding om en annen, mindre ulykke på glatta, denne gangen var det i Nedre Eiker i Buskerud, uten personskade. Det ble bestilt salting til stedet.

(©NTB)