Nyheter

Politiets «hotellreklame» går viralt

Politiet i Follo og Østfold har laget en «reklamefilm» for fyllearresten.

###

Politiets fyllearrest kan friste med 25 rom med kameraovervåkning, roomservice og «behagelig, gul, plastbelagt madrass» samt «friskt drikkevann fra vannfontene på veggen».

– Hvem var det som kom på ideen?

– Jo, det var meg! Jeg er utdannet innen kommunikasjon, og jobber tett med politiets nettpatrulje, sier kommunikasjonsrådgiver i Politiet, Marita Hatlelid.

LES OGSÅ: Politiet bruker humoristisk dikt for å spre informasjon om nødpass

Julebordsesong

Julebordsesongen er endelig i gang. Hvert eneste år er det dessverre mange som besøker arresten vår på Grålum etter julebordet. Dette er et opphold som fort koster "gjesten" rundt 10 000 kroner. Vi ønsker alle en herlig førjulstid! Pass på dere selv, på hverandre og drikk alkohol med måte. Så slipper du forhåpentligvis et opphold hos oss.

Posted by Politiets Nettpatrulje - Øst politidistrikt on Wednesday, November 20, 2019

Går viralt

Vi har laget videoen for å forsøke å forebygge fyll og kriminalitet i jula, sier Hatlelid.

– Videoen er en måte å gjøre det på, uten for mye pekefinger.

Få timer etter at videoen ble publisert, har den blitt sett mer enn 45.000 ganger.

3 steg til fyllearresten

Inge Jensen i nærpolitiseksjonen i Fredrikstad sier at det er sjelden de ikke har gjester på overnattingstilbudet sitt. Utover det, synes han at folk oppfører seg bedre i julebordsesongen nå, enn før.

– Ja, den videoen er et riktig bilde på åssen det kan gå, men det virker som at folk blir mindre fulle, og generelt oppfører seg bedre, selv om de ikke er så vant med å være ute og drikke også. Det har kanskje med det å gjøre at hvis man er ute med seks kollegaer, så er det flaut å være den ene som blir nektet å komme inn av vakta på et utested, sier han.

Jensen mener det er MAX-samarbeidet, avtaler med vaktselskapene og folks holdninger til drikking generelt som ligger bak endringen.

– Vi snakker mye med bransjen. Og det virker som at det ikke lenger blir servert så mye brennevin på firmafester, at folk begrenser inntaket. Det har i hvert fall blir mye hyggeligere å være på vakt i jula de siste to-tre åra. Så vi håper tilbudet vårt ikke blir fullt denne jula.

Kan koste 18.000

Estimatet på at overnattingen vil koste pluss / minus 10.000 kroner, synes han derimot er lavt.

– Det er ikke uvanlig at det ligger på mellom 16 000 og 18 000 kroner.

– Hva gjør man hvis en venn eller kollega blir for full?

– Få dem hjem. Enten i en taxi eller kjør dem hjem selv. Ta vare på dem. Det er når man har en som ikke vil hjem, som blir aggressive eller gjør motstand, at de kommer i den situasjonen vi ser i videoen. Når de krangler med vakta eller politiet, og er ufine. Hvis du vet selv at du håndterer alkohol dårlig, må du drikke mindre. Eller ikke noe i det hele tatt. Det er unødvendige penger å måtte ut med, sier Jensen.

LES OGSÅ: Stjal smågodt og hadde 100 gram hasj i underbuksa