Nyheter

BBM-leder Jonathan Parker har trukket seg fra valglista til MDG i Moss

Den engasjerte aksjonisten tror hans inntog i lokalpolitikken muligens kunne ha gjort det vanskeligere for MDG å samarbeide med andre partier etter valget.

Dagsavisen Moss Dagblad har tidligere skrevet om hvordan flere sentrale medlemmer i Bedre Byutvikling Moss (BBM) stiller til valg som politikere i høst.

Blant dem var Gullborg Møller-Nielsen (nestleder) og Jonathan Parker (leder), som var innstilt på henholdsvis fjerde og femteplass på valglista til Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Nå melder MDG at de har blitt enige med Jonathan Parker om at han ikke stiller til årets lokalvalg likevel.
David Medeiro Danielsen har rykket opp og står nå på femteplass på lista til MDG, i stedet for Parker. Gullborg Møller-Nielsen, nestleder i BBM, beholder plassen på fjerdeplass.

Nekter for å ha blitt skjøvet ut

Jonathan Parker understreker at valget om å trekke seg var en felles avgjørelse, etter initiativ fra MDG-leder og varaordfører Benedicte Lund.

– Etter en lang diskusjon skjønte også jeg at dette var det beste valget, både for MDG og BBM. Jeg vil berømme Benedicte for at hun tok den samtalen med meg, sier Parker.

Ifølge BBM-lederen foregikk samtalen med Lund tirsdag 5. mars, en ukes tid etter at vår sak om MDGs valgliste ble publisert.

– Jo lengre tid som har gått, jo mer har jeg forstått at dette var den rette avgjørelsen.

– Følte du deg hele tida ønsket av MDG, fram til denne samtalen med Benedicte Lund?

– Jeg har full tillit til alle de sentrale aktørene i MDG lokalt, men jeg har skjønt at noen ikke har vært fullt så enige, svarer han.

Tror det kunne hindret samarbeid

Parker forklarer at avgjørelsen om å ikke stille til valg for MDG gjør at han får mer tid til å jobbe for en rett toglinje fra Oslo til Svinesund. Dette er nå en av hovedsakene til BBM.

LES OGSÅ: Disse sakene skal Bedre Byutvikling Moss (BBM) kjempe for

– Hvis jeg hadde blitt låst til lokalpolitikken, hadde jeg ikke lenger hatt like mye tid til BBM. Nå står jeg friere. Jeg blir heller ikke bundet av ett parti.

– Er det viktigere for deg å representere BBM fremfor MDG?

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg opplever en rett linje via Myra og Østfold som en av de viktigste miljøsakene i fire år framover, og mener at dette er i begges interesse. Endringen gjør at jeg slipper å komme i et konkurranseforhold til andre partier.

– Tror du det ville vært vanskeligere for MDG å samarbeide med andre partier, dersom du representerte MDG?

– Gud vet, men jeg har i hvert fall registrert det som en mulighet, svarer han.

Benedicte Lund mener det kun blir spekulasjoner å ta stilling til dette spørsmålet.

– Det hadde i hvert fall krevd mye av ham som BBM-leder å sortere hatter, men jeg tror vi hadde klart det, sier hun.

Skal fortsatt hjelpe MDG

Parker sier det fortsatt er mulig at han kommer til å representere MDG utenfor Moss bystyre.

– Det gjenstår å se. Det er avtalt at jeg skal brukes som ressursperson i Viken og Oslo, men det kan tenkes at jeg rekker å gjøre noe for MDG lokalt.

Lund forteller at BBM-lederen er tiltenkt en rolle som rådgiver, særlig i saker som gjelder utenfor Moss.

– Han blir en viktig sparringpartner og ressursperson for oss, sier hun.

Parker er fortsatt medlem av partiet.

– Han vil ikke stå på lista til bystyret. Hvilke andre former for representasjon i MDG som kan være aktuelt, vet vi ikke ennå, sier Lund.

Mer fra Dagsavisen