Nyheter

BBM-leder Jonathan Parker: – Vi skal ikke være en døgnflue

Mandag hadde organisasjonen Bedre Byutvikling Moss (BBM) sitt årsmøte. Der ble de enige om hvilke saker de skal kjempe for i år.

Leder Jonathan Parker forteller om et engasjerende møte, med god oppslutning.

– Det er tydelig at mange er opptatte av byutviklingen i Moss, sier han.

Disse sakene vil bli prioritert av BBM

På årsmøtet la organisasjonen en slagplan over hva de skal støtte i 2019. Det er som følger:

▪ Partier som vil innføre konkrete medvirkningstiltak for Nye Moss.

▪ Stedstilpasset byutvikling i Nye Moss.

▪ Alternativ bruk av Moss havn.

▪ Rett jernbanelinje gjennom både Moss og Østfold og til Gøteborg via Bohuslän.

▪ Riksvei 19 i tunnel fra E6 til Kanalen eller fra Kleberget til Årvoll.

– Dette fikk vi full støtte for. Hele årsmøtet var enige om hva vi skal jobbe med, forteller Parker.

Dropper fjordkryssing

To av de foreslåtte sakene ble derimot ikke vedtatt. Dette gjaldt å kun innføre tiltak for gående, syklende og kollektivtransport på Jeløy, samtidig som det blir full stopp i utbyggingen der. Den andre saken gjaldt en fast jernbaneforbindelse og firefeltsvei i tunnel fra Moss til Horten.

– Vi mener vi allerede har så mange krevende saker, at det ville blitt altfor tungt å dra inn enda en sak som kunne blitt veldig krevende for oss, forklarer BBM-lederen og sikter til fjordkryssingssaken.

Har 114 medlemmer

Et annet punkt som ble vedtatt under årsmøtet var å styrke BBM som organisasjon fremover og tenke mer langsiktig.

– Det er et tydelig ønske i gruppa å etablere en ordentlig organisasjon, som ikke bare tar skippertak, men som varer lenge og får saker satt i system. Det har vi nå nok kompetanse, penger og folk til. BBM skal ikke være en døgnflue, men en sterk kraft fremover, sier Parker.

Et ledd i dette blir å forsøke å verve flere medlemmer. BBM har lenge skrytt av å ha stor oppslutning blant byens innbyggere, men per i dag har de ifølge Parker bare 114 betalende medlemmer.

Vil ikke stifte eget parti

Ifølge Parker tok styremedlem John Bilek også opp et spørsmål om hvorvidt noen mente det var problematisk at medlemmene står på politiske nominasjonslister. Dagsavisen Moss Dagblad har tidligere skrevet om hvordan Jonathan Parker og en rekke andre sentrale BBM-medlemmer stiller til valg for MDG i år. I tillegg står nyvalgt BBM-styremedlem Pia Eva Irene Reier på lista til partiet Ny Kurs.

– Det var en helt klar mening om at det ikke var noe som helst problem, sier Parker.

– Har BBM vurdert å stifte et eget politisk parti?

– Jeg har inntrykk av at folk mener det er mye bedre å delta i de partiene som allerede finnes i Moss. Det gir økt troverdighet å være i etablerte partier. Jeg ser ingen grunn til å etablere en konkurrent til dem, svarer han.

Mer fra Dagsavisen