Nyheter

Skal oppgradere kinoen i Moss for 8,5 millioner kroner

De neste tre til fire ukene blir det et begrenset kinotilbud som følge av arbeidet.

Kinoen, som i dag eies av selskapet ODEN, skal gjennom den største oppgraderingen siden kinoen flyttet inn i lokalene i Møllebyen i 2001.

Totalt skal det investeres rundt 8,5 millioner kroner i kinoen. Dette er ifølge ODEON den største oppgraderingen selskapet gjør i Norge i 2019.

De eier i dag 11 kinoer i Norge: i Lillestrøm, Oslo, Sandnes, Sandvika, Sarpsborg, Ski, Skien, Sotra, Stavanger og Ålesund, i tillegg til Moss.

Totalt sett vil ODEON Moss fremstå som en luksuriøs kino etter denne oppgraderingen, og på lik linje som de mest moderne sentrene ellers i Europa, forteller Tony Fjærgård, markedskonsulent i ODEON.

Stenges ikke helt

Arbeidet startet på mandag denne uka og er ventet å vare i 3-4 uker.

I løpet av denne tida blir samtlige fem kinosaler pusset opp. Sal 3, 4 og 5 vil pusses opp først, mens sal 1 og 2 tas i neste runde.

Det betyr at enkelte saler er åpne gjennom hele arbeidet, men det blir et begrenset filmtilbud i denne perioden.

Salene vil få nye overflater i tak, vegger og gulv. Samtlige saler vil dessuten få nye stoler. Det blir også en modernisering av kinoteknikk og det skal investeres i en ny laserprosjektor, opplyser selskapet.

SF Kino Moss, sal 1.

Alle salene i kinoen skal pusses opp og blant annet få nye stoler.

120.000 besøk i fjor

ODEON Moss hadde 135.000 besøk i 2016, noe som var ny rekord. I 2017 og 2018 endte de opp med rundt 120.000 besøk.

Dette er en solid økning fra 2015 hvor vi hadde et besøk på 105.000 besøk. Dette er en utvikling vi er meget godt fornøyde med og vi ser et potensial for videre økning. Det er et stort oppsving for hele Møllebyen at prosjektene til Höegh eiendom nå begynner å bli realisert. Vi merker en positiv utvikling i området nå som vi har fått på plass brua mellom Møllebyen og Verket, i tillegg til innflyttingen av både privatpersoner, næringsliv og kulturliv i nabolaget, sier Fjærgård.

Mer fra Dagsavisen