Nyheter

Klare for fotballfest i Mossehallen

Rundt 1.400 barn er ventet å fylle opp Mossehallen denne helgen, når Sprint-Jeløy arrangerer SpareBank1 Guttecup.

Det er duket for den 33. utgaven av den tradisjonsrike fotballcupen. I år er 140 lag påmeldt, de fleste med rundt 10 spillere hver.

– Det er veldig bra. Vi regner cupen som helt sprengt når vi har 146 lag, forteller Therese Solhaug, daglig leder i Sprint-Jeløy.

Reiser fra Kristiansand

De fleste lagene er fra mossedistriktet, men også Oslo-lag er representert. Vertsklubben Sprint-Jeløy stiller med hele 29 lag, Ekholt har 20, mens Moss FK har 16. Mange lag er gjengangere.

– Folk kommer igjen og igjen. Dette er noe de legger inn i planene sine, forteller Solhaug.

I år kommer det hele ni lag fra Greipstad IL, som holder til like utenfor Kristiansand.

– Det er et godt kvalitetsstempel for oss som arrangør at vi får med slike lag. Det er tre år siden første gang de var her. Da kom de med ett lag. Nå kommer de med ni. De regner cupene våre som et av de store sosiale arrangementene sine, på samme måte som Gothia Cup er for oss. Det er veldig hyggelig, sier Solhaug.

Forventer mye glede

Sprint-Jeløy arrangerer to store fotballcuper i Mossehallen hvert år. Den første, for jenter, ble avholdt 12. og 13. januar. I tillegg arrangerer de Tine fotballskole. Disse tre begivenhetene er viktige inntektskilder for klubben.

– At de prosjektene går godt er viktig for oss. Når det er sagt, så er alle inntekter viktige, enten det er snakk om 100.000 eller 10.000 kroner, sier Solhaug.

Sprints daglige leder forventer at helgens turnering vil skape mye engasjement og glede blant barna og deres foresatte.

– Det er alltid en helt spesiell stemning i Mossehallen under Sprint-cupene, sier hun.

Sprint-Jeløy har arrangert cuttecup i Mossehallen i 33 år nå. Her fra en tidligere turnering.

Sprint-Jeløy har arrangert cuttecup i Mossehallen i 33 år nå. Her fra en tidligere turnering. Foto: Bjørn Bergenheim / Sprint-Jeløy

Fremtidens talenter

Allerede klokken 08.00 på lørdag braker det løs. Det blir aktivitet i hallen gjennom hele dagen. Siste kamp er satt opp klokken 21.15.

Søndag starter moroa klokken 09.00, mens finalene går klokken 19:00 og 19:20. Det spilles i klassene G9, G10, G11, G12, G13, G14, G15 og G16.

– Møt opp og sjekk ut de kommende talentene i mossefotballen, oppfordrer arrangementsansvarlig Dag Sølberg.

Givende å bidra

Han forteller at det er et stort apparat som settes i gang når helgens cup skal arrangeres. Sprints jentelag og deres foresatte stiller opp på dugnad. Det samme gjør juniorlaget og hele A-lagsstallen.

– Vi er i hvert fall 100 personer som bidrar til at dette blir gjennomført. Kanskje opp mot 120, sier Sølberg.

Han synes det er veldig givende å kunne bidra til at rundt 1.400 barn får oppleve fotballglede denne helgen.

– Det er moro å kunne få fram en Tobias Heintz innimellom, men grunnarbeidet vi gjør som klubb er det kameratskapet og den tilhørigheten vi skaper. Noe av det mest positive som skjer på øya er den teambuildingen og det kameratskapet som er i lagene våre. Det er grunnfjellet i Sprint og fotball generelt, sier han.

Mer fra Dagsavisen