Nyheter

Slik endte Marijo Jovic opp i Moss FK

En bekjent skal ha sendt kroatens CV til Follo FK. Det ble begynnelsen på Norgeseventyret.

33 år gamle Marijo Jovic fra Kroatia ble presentert som Moss FKs nye hovedtrener forrige uke, etter at Ole Martin Nesselquist ikke ønsket å forlenge med klubben.

Han hadde to år igjen av kontrakten med Follo FK.

Fikk uventet hjelp

Der var det visstnok ganske tilfeldig at han endte opp. Jovic forklarer nemlig at faren til en av spillerne han trente i det kroatiske topplaget NK Osijek bodde i Drøbak.

– En dag ringte han meg og spurte om jeg var interessert å komme på ferie til Norge. Han spøkte også med at jeg kanskje kunne finne meg en jobb der. Uten at jeg visste det, sendte han CV-en min til Follo FK, som trengte en trener på den tiden. De kalte meg inn til intervju og tilbød meg jobb dagen etter, men det var for å bli assistent på juniorlaget, forteller han.

Han slo likevel til på tilbudet. Et par år senere var han klubbens hovedtrener. Så kom Moss FK inn i bildet.

LES OGSÅ: Slik skal Marijo Jovic løfte Moss FK

Bestemte seg på et par uker

– De ringte meg for bare et par uker siden. Det skjedde veldig fort, sier 33-åringen.

Han forhørte seg med personer som har en fortid i MFK, deriblant Martin Reier. Inntrykket var godt.

– Dette er en by hvor folk er opptatt av fotball. Klubben har mye historie, men jeg ønsker å fokusere på nåtiden og fremtiden. Jeg ønsker å bygge noe større for fremtiden, sier Jovic.

– Takket nei til Vålerenga

Den nye treneren legger til at det viktigste for ham ikke er å lede et lag med store ressurser og økonomiske muskler. Han hevder at han senest for en uke siden hadde et tilbud fra Vålerenga – det andre på ni måneder – som ønsket at han skulle lede et av deres aldersbestemte lag.

– Første gang sa jeg nei på grunn av Follo, mens nå sa jeg nei på grunn av Moss.

– Hvorfor valgte du Moss?

– De er i en ganske lik situasjon som det Follo var. De har en del utfordringer og mange spillere er uten kontrakt, men da jeg snakket med dem så jeg mange som ønsker å utvikle seg og bli bedre. Det ønsker jeg å hjelpe dem med, svarer han.

LES OGSÅ: MFKs nye hovedtrener ønsker seg 25 spillere – kun én har kontrakt neste år (DA+)

Mer fra Dagsavisen