Nyheter

Gleder seg til åpning

Navn i nyhetene med kafédriver Patrick Schöning (38). Mandag 7. august åpner han et nytt spisested i Moss: «Onkel Blå».

Hvorfor vil du åpne et nytt spisested i Moss?

– Jeg synes Moss trenger det, og spesielt Kirketorget. Det er også en fin lekeplass utenfor, så jeg tror det kan bli hyggelig å åpne et spisested der.

Hvordan er dine forventninger til spisestedet?

– Jeg har skyhøye forventninger. Både på meg selv, og på stedet. Jeg gleder meg veldig til vi åpner.

Hva kommer dere til å servere?

– Det blir både morgenmat, «Grab and Go’», lettere lunsjer og bakverk som kanelboller. På kveldstid kommer vi til å servere en à la carte-meny. Det vil si forretter, middagsretter, samt desserter. I og med at jeg er svensk, kommer spisestedet til å bære litt preg av det. Besøkende skal få kunne kjøpe alt fra yoghurt til svenske kjøttboller.

Når åpner spisestedet?

– Vi åpner kafeen 7. august, men venter med restauranten. Vi venter fortsatt på å få godkjent skjenkebevilling.

Hvordan tror du det går?

– Alle forholdene ligger til rette for at det skal gå bra. Det er full fart om dagen, og jeg håper det spisestedet blir godt mottatt her i Moss. Vi har godt av et nytt utested.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jonathan Livingston sin bok «Seagull». Den handler om en måke som tør å satse og tør å gå sine egne veier. Måken arbeider konstant for å lykkes med å fly fortere, bedre og stadig utvikle seg. Den boken har virkelig betydd mye for meg.

Hva gjør deg lykkelig?

– Da må jeg si familien min. Jeg har en samboer og to barn.

Hvem var din barndomshelt?

– Barndomshelten min var og er min bror. Min eldre bror. Jeg har alltid sett opp ham, helt fra da jeg var liten, fram til nå når jeg er stor. Han betyr ekstremt mye for meg. Han har utfordret meg under hele oppveksten, noe som har hjulpet meg til å komme dit jeg er i dag.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Min stolthet og stahet. Jeg står ofte litt for mye på mitt og det jeg selv tenker. Selv de gangene jeg vet jeg kanskje har feil. Det er kanskje det jeg misliker mest.

Hva er du villig til å gå i

demonstrasjonstog mot?

– Det er vel ganske mye. Jeg er liker rettferdighet. Urettferdigheter er derfor noe jeg misliker, og det er det dessverre ganske mye av.

Er det noe du angrer på?

– Jeg er en slik person som mener at man alltid står ovenfor noen valg. Men jeg mener at man må stå i de valgene man har tatt, og ikke angre. Jeg angrer derfor ikke på noe. Jeg synes man heller må leve med konsekvensene man får av de valgene man har tatt. Gjør man noe feil, får man heller lære av det.

Hvem ville du helst stått fast

– Petter Stordalen. Mye av det han har gjort er utrolig imponerende. Jeg har jobbet i mange år for Nordic Choice Hotels på Son Spa, og skulle gjerne likt noen tips fra han.