Nyheter

Elsker Larkollen

Navn i nyhetene med Eirik Olsson (25), en av arrangørene av Larkolluka 2017. Han har vært med på å arrangere festivitetene i ti år nå.

Er det første gang du er med som arrangør?

– Det er 30. gangen Larkolluka arrangeres, og i og med at jeg bare er 25 år, har jeg ikke hatt mulighet til å være med fra starten. Men da jeg var ung var jeg med på aktivitetene, og de siste ti årene har jeg arrangert.

Hvorfor er du med år etter år?

– Det er en flott gjeng som arrangerer dette. Vi kaller oss for «Larkollteamet», og først var vi fire stykker. Nå er vi ni. «Larkollteamet» tok over for «Larkollen Showteam» for ti år siden. Vi får fortsatt en enormt god respons, så det er utrolig gøy å arrangere Larkolluka år etter år.

Hva er det beste med jobben?

– Det morsomste er selve uka, fra da det starter til når det er ferdig, og man skjønner at uka har vært en suksess. Høydepunktet mitt så langt har vært sommershowet med DDE.

Hva er det verste med jobben?

– Det verste med jobben er når jeg nesten mister følelsene i beina. Det er en ganske intensiv uke, for å si det sånn.

Hvor lenge kommer du til å arrangere?

– «Larkollen Showteam» arrangerte i 20 år, så om vi skal slå den rekkerten, som vi skal, blir det i hvert fall ti år til!

Hvorfor anbefaler du Larkolluka?

– Det er veldig sosial uke, og innsatsviljen og engasjementet til folk er stort. Det ser man bare ved å telle hvor mange lag som er med på kubbspillmesterskapet. I år er det hele 87 lag med. Det er ny rekord.

Hva kan folk glede seg til?

– Jeg tror at standupen på fredag, «Latter i Larkollen» med Jonna Støme, Jonis Josef, Jonas Rønning og Adam Schjølberg, blir utrolig gøy. I tillegg vet jeg at mange gleder seg til å se årets forestilling av revyen «Måka» på lørdag.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Er det lov å si Harry Potter-bøkene? Jeg har vokst opp samtidig som Ronny, Hermine og Harry. Da jeg var ti var Harry Potter ti, så de historiene var veldig spennende å lese. Og dersom du spør meg om hvilke filmer som har betydd mest for meg, så kommer jeg til å svare det samme.

Hva gjør deg lykkelig?

– Seiling gjør meg lykkelig. Jeg har holdt på med det siden 5. klasse, da jeg endelig var gammel nok til å begynne med å seile selv.

Hvem var din barndomshelt?

– Den tidligere engelske fotballspilleren, Alan Shearer. Jeg heier derfor på Newcastle, men selvsagt også på Moss FK.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg misliker at jeg er utrolig surrete og rotete. Jeg mister alltid ting, spesielt under Larkolluka.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da ser jeg på Harry Potter.

Er det noe du angrer på?

– Nei, jeg angrer ikke på noe.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det må være min medarrangør, Morten Solberg.