Nyheter

Moss lufthavn Rygge er solgt

Jotunfjell Partners har blitt enige med Rygge Sivile Lufthavn AS om en overdragelse.

Det melder selskapet i en pressemelding tirsdag kveld.

Investeringsselskapet sier de har kjøpt aksjene i Rygge Sivile Lufthavn (RSL) og presentert det de selv kaller realistiske planer for videre drift av lufthavnen.

De har også kommet til enighet med selskapets hovedbank, DNB.

Inntil nå har Orkla Eiendom, Thon Holding, Østfold Energi og Østfold fylkeskommune eid RSL.

Selskapet drev Moss Lufthavn Rygge inntil 1. november 2016, og eier terminalbygg og andre sivile anlegg på Rygge. Som kjent kastet de inn håndkleet etter at Ryanair sa opp baseavtalen med RSL. Grunnen de ga var den innførte flypassasjeravgiften.

Fra før har også Rygge Airport AS vist interessere i å overta driften av flyplassen, men forhandlingene med RSL førte aldri til noen overdragelse eller leieavtale.

Jutonfjell Partners sier de har et mål om å snu virksomheten rundt, slik at den igjen blir lønnsom og verdifull.

– Vi har drevet taxfree-salg og annen handelsvirksomhet på flere flyplasser, vi kjenner flyplassen på Rygge godt og har et mål om ny flyplassdrift. Gjennom dialog med RSL om deres forsøk på videre drift har vi lært at det er mye som skal klaffe og det vil ta tid å etablere et forsvarlig trafikkgrunnlag. Kanskje blir det oppstart i 2018, men det godt mulig at det ikke skjer før 2019, sier Kristoffer Olsen, en av grunnleggerne av selskapet.

Investeringsselskapet opplyser at de har engasjert flere nøkkelpersoner i nysatsingen, deriblant Espen Ettre, Roel Huinink og Alf Reidar Fjeld, alle med bakgrunn fra lederposisjoner i andre flyplasser.

– Vi har notert oss at passasjerer, tidligere ansatte, næringsliv og myndigheter i regionen har vist både initiativ og besluttsomhet for å få lufthavnen på Rygge tilbake i drift. Vi håper dette engasjementet videreføres og at vi igjen kan ta imot fly og passasjerer på Rygge, sier Olsen.

Mer fra Dagsavisen