Nyheter

Kan gå sammen om Rygge

En ny aktør har meldt sin interesse for å gjenåpne Moss lufthavn Rygge. Det ser Rygge Airport på som positivt.

Ole Kristian Sivertsen, styreleder i selskapet som siden i fjor sommer har jobbet med å få på plass en ny sivil flyplassdrift på Rygge, sier det kan være aktuelt å samarbeide om en overtakelse og gjenåpning av flyplassen.

– Vi kan ikke utelukke den muligheten. Fra vårt ståsted kan det være interessent å se om det kan være grunnlag for et samarbeid, forteller han.

Rygge Airport-styrelederen er ikke negativ til at en ny aktør nå har kommet på banen.

– Vi ser på det som positivt at det er flere aktører som har meldt sin interessere i å gjenoppstarte flyplassen. Det er en bekreftelse på at sporet vi har fulgt er det riktige, sier han.

Investeringsselskap

Dagsavisen Østfold kunne allerede i januar bringe nyheten om at Rygge Airport ikke var de eneste aktørene som var interessert i å ta over terminalbygget på flyplassen.

Nå er det kjent hvem den andre aktøren er: NRK meldte tirsdag at investeringsselskapet Jotunfjell Partners AS er i dialog med Rygge Sivile Lufthavn AS om å overta driftsselskapet og starte opp sivil flytrafikk igjen.

Har ikke bestemt seg

Jotunfjell Partners eier blant annet Airport Retail Group, som drev taxfreebutikken på Rygge. Dette var samme selskap som hadde det tidligere omtalte opphørssalget på flyplassen etter nedleggelsen.

– Vi kjenner godt til virksomheten og har sett det lokale engasjementet rundt flyplassen. Det er noe av det som ligger til grunn for at vi nå ser nærmere på saken, forteller Geir Arne Drangeid, Jotunfjell Partners’ talsperson.

Han understreker at selskapet foreløpig ikke har tatt noen endelig beslutning om hvorvidt de ønsker å satse på en sivil flyplassdrift på Rygge eller ei.

– Vi ser på muligheten for å gå inn og ta en rolle for å få flyplassen tilbake i drift, men har så langt ikke konkludert, sier han.

LES OGSÅ: Orkla om Jotunfjell Partners: – Vi er i en positiv dialog

Kjører foreløpig alene

Hva slags rolle han sikter til er noe uklart. Selskapet skriver selv på sine hjemmesider at de «former allianser med andre eiere i tilfeller der det er nødvendig fra et økonomisk perspektiv eller ønskelig fra et strategisk perspektiv». Hvorvidt det er aktuelt for Jotunfjell Partners å samarbeide med andre aktører for å gjenåpne flyplassen er for tidlig å si, ifølge Drangeid.

– Vi har så langt konsentrert oss om våre egne planer, så får vi se når vi får konkludert hva som eventuelt blir neste steg.

– Rygge Airport er også et selskap som ønsker å overta. Hva har Jotunfjell Partners som de ikke har?

– Vi er kjent med det initiativet, men kjenner det ikke godt nok til at vi kan sammenligne. Vi konsentrerer oss om våre vurderinger og den dialogen vi har med aktørene på flyplassen, svarer han.

– Rygge Airport har så langt ikke klart å skaffe nok kapital til å overta terminalbygget og gjenåpne flyplassen. Vil det også være et problem for dere?

– Vi går ikke inn i et slikt prosjekt uten å ha tilstrekkelig kapital, kunnskap og erfaring på plass. Det er det vi nå ser nærmere på, svarer selskapets talsperson.

LES OGSÅ: Ordførerne i Moss og Rygge positive til Jotunfjell Partners

Nyeste fra Dagsavisen.no: