Nyheter

Skyhøyt opphørssalg på flyplassen

Det åpne taxfreesalget på Moss lufthavn Rygge gikk unna. Butikken solgte rundt 7.500 parfymeartikler på bare ni timer.

Butikken åpnet dørene for alle som ønsket å handle der, uavhengig av om du skulle reise eller ei. I tillegg satte de ned prisen med 30 prosent på alle varer som ikke var kvoteregulerte.

På de to dagene de holdt åpent den 4. og 5. november solgte de unna varer for et sekssifret beløp.

– Det gikk over all forventning. Det var millionomsetning, sier Tomas Ekvoll, taxfreesjef i selskapet Airport Retail Group som har drevet butikken på Rygge.

Han har ikke det nøyaktige tallet, da PC-en med denne oversikten har blitt pakket ned, men nevner parfymesalget som ett av eksemplene som pekte seg ut fra minnet hans.

– For å sammenligne: Vi solgte omtrent like mye på de to dagene som det vi gjør i avgangsbutikken vår på en hel uke. Det er vi strålende fornøyd med, sier han.

En gave til folket

Bakgrunnen for salget var nedleggelsen av Moss lufthavn Rygge. Selv om det gikk over all forventning, klarte de ikke å tømme lageret helt. Mesteparten av de gjenstående varene skal nå flyttes til flyplass på Torp.

– Det taper vi selvfølgelig noen penger på, ettersom vi har fortollet alle varene. Det får vi ikke refundert, sier taxfreesjefen.

Totalt sett fører det til at regnestykket ikke ser på pent ut, til tross for braksalget under opphørssalget. Likevel var ikke penger den eneste motivasjonen, skal vi tro Ekvoll.

– Selv om det ikke har vært noen god business for oss, er det hyggelig å gjøre en gest for kundene våre og østfoldinger generelt oppe i alt dette negative med flyplassnedleggelsen, sier han.

Halvannen uke etter salget holder de fortsatt på med å flytte ut fra lokalene. De regner med å bli ferdig i løpet av denne uka.

Nyeste fra Dagsavisen.no: