Nyheter

Hyller lagånden

Lørdag lander det siste ruteflyet på Moss lufthavn Rygge. – Vi ønsker å avslutte på en verdig måte, sier Svein Hurlen.

Svein Hurlen, styreleder i Rygge Sivile lufthavn AS (RSL), mener det er grunn til å markere innsatsen de ansatte har lagt ned i forkant av flyplassnedleggelsen.

Styrelederen i Rygge Sivile lufthavn AS skryter av innsatsen til de gjenværende flyplassansatte, som siden nyheten om nedleggelsen sprakk i sommer har gruet seg til denne dagen skulle komme.

– Vi synes de har gjort en sabla god jobb. Så vidt vi kan se nå, så kommer vi til å unngå en eneste kansellering fram til siste dag. Det synes vi det er grunn til å markere. Dessuten er det en god lagånd blant de ansatte. Vi ønsker å avslutte på en verdig måte, sier han.

Siste fly drar på søndag

Etter at det siste ruteflyet har landet lørdag kveld, vil de ansatte samle seg til en avslutningsfest.

– Alle avdelinger er opptatt av at vi skal gå ned med flagget til topps, sier administrerende direktør Pål Tandberg til NTB.

Hurlen sier de vil fortsette som fullt helt fram til siste fly. Etter det er det ikke noe mer rutetrafikk på flyplassen, men det siste flyet blir stående over natten og tar av for sist dag søndag morgen – kun med Ryanair-ansatte.

Selv om de fleste ansatte slutter på lørdag, vil det fortsatt være noen folk igjen.

– De fleste er sagt opp fra 1. november, men noen få fra vår side blir igjen. Det vil blant annet bli en del rydding i terminalbygget. Vi skal jo fortsatt ta vare på bygget og det som er, sier Hurlen.

Ikke nærmere overtakelse

Rygge Sivile Lufthavn AS blir også værende som selskap, forteller han.

– Vi har verdiene her å ta vare på og en del avtaler vi må fortsette med. Inntil videre fortsetter selskapet.

Foreløpig har det ikke skjedd noen nye forhandlinger med Rygge Airport AS om en mulig overtakelse.

– Vi har ikke hatt noen ny kontakt. Dersom du skal kjøpe et hus, for å ta en sammenligning, må du ha et investeringsbevis hvis du ikke har nok penger. Vi har bedt dem om å vise det, men ikke sett noe til det. Det er ingen som selger huset sitt uten at du vet de som vil kjøpe det kan betale, sier Hurlen.

Skremmer bort investorer

Han holder fortsatt stand og gjentar at den innførte flypassasjeravgiften, som Ryanair har gitt som grunn til at de sa opp baseavtalen på Rygge, har vært en gedigen tabbe av regjeringen.

– Det er svært dårlig politisk håndverk. Helt sprøtt, og noe jeg aldri kunne se for meg kunne skjedd i Sverige. De har større forståelse for at næring og investeringer trenger en horisont. Det styggeste med det hele er ikke bare det som skjer på Rygge, men at andre aktører vil bli utrolig skremt. Man kan ikke investere i Norge, hvis man ikke vet hva som er rundt neste hjørne, sier han.