Nyheter

– Dårlig timing

Nyheten om etableringen av Rygge Airport AS kom på et uheldig tidspunkt for de ansatte ved flyplassen, mener flyplassdirektør Pål Tandberg.

Torsdag 1. september arrangerer Nav en jobbmesse på Moss lufthavn Rygge (MLR). Da nyheten om at en privat investorgruppe vil ta over flyplassen ble sluppet forrige uke, stoppet påmeldingene til messa helt opp, forteller direktør Pål Tandberg i Rygge Sivile lufthavn (RSL).

Torsdag neste uke har Nav Østfold invitert til jobbmesse på Moss lufthavn Rygge (MLR). Nyheten om at den private grupperingen «Rygge Airport AS» planlegger videre drift av flyplassen, satte en bråstopp for antall påmeldinger til messen fra både ansatte og bedrifter, forteller administrerende direktør Pål Tandberg i Rygge Sivile lufthavn (RSL).

– Vi var i en fin flyt inn mot jobbmessen, men nå er vi nødt til å sikre at bedrifter som trenger dyktige fagfolk faktisk kommer. Det er også særdeles viktig at de ansatte, som nå er på utkikk etter ny jobb, stiller opp. Her er det muligheter for å komme raskt i nytt arbeid. Vi samarbeider godt med Nav, og det er Nav som er drivkraften i arbeidet for å sikre flest mulig nye arbeidsplasser, sier Tandberg.

Les også: Rygges redningsmann

– For rask på labben

Samtidig advarer han Rygge-ansatte mot å tro at arbeidsplassene deres allerede er sikret etter at Rygge Airport AS kom på banen.

– Foreløpig virker det som om den nye investorgruppa var litt rask på labben i lanseringen av det nye selskapet. Det gis et inntrykk av at arbeidsplassene nå er sikret, men vi skal huske på at det er avtaler med flyselskapene som er det aller viktigste for å drive en flyplass. Og så langt virker det dessverre ganske tynt, sier Tandberg.

Les også: Må bla opp mange millioner

Ingen permitteringer

For Nav vil det ikke bli aktuelt å hjelpe flyplassansatte over i permitteringer i påvente av at en ny flyplassdrift skal bli stablet på beina.

– Nei, vi vil først og fremst ha folk ut i jobb, ettersom det er varslet mulig ny drift først neste sommer. Permisjoner, som vil si dagpenger, helt fram til det, går ikke. For å få dagpenger må du være reell arbeidssøker, altså tilgjengelig for arbeid. Det blir for risikabelt å vente på et nytt selskap så lenge, sier markedssjef Hege Aatangen i Nav Østfold.

I stedet kan det bli en løsning for enkelte at de finner seg midlertidige stillinger dersom de ønsker å vente.

– Så får Nav heller bruke ressurser på å hjelpe den nye flyplassen med å finne nok ansatte når det blir aktuelt. Jeg har vært i dialog med daglig leder Knut Johannessen i Rygge Airport senest i går, forteller Aatangen.

Det betyr at den planlagte jobbmessa 1. september fortsatt er like aktuell for alle flyplassansatte som i nær framtid vil være arbeidsløse.

– Vi oppfordrer folk til å møte der, hvor mange bedrifter har varslet sin ankomst, slutter Aatangen.

Les også: Flyselskapene har døra på gløtt