Nyheter

Moss lufthavn Rygge annonserer for ansatte

Håpet er at andre bedriftseiere skal få øynene opp for de rundt 500 ansatte som mister jobben når flyplassen legges ned i slutten av oktober.

Bilde 1 av 2

Annonsen strekker seg over en hel side og var i går på trykk i de fleste avisene i Østfold og søndre Akershus. Håpet er at andre bedriftseiere skal få øynene opp for de rundt 500 ansatte som mister jobben når flyplassen legges ned i slutten av oktober, forteller markedssjef Silje Thoresen ved Moss lufthavn Rygge.

– Ingen mister jobben på grunn av dårlig arbeid. Flyplassen blir nedlagt som følge av en politisk beslutning. Vi vil forsøke å hjelpe de ansatte så godt som mulig, og derfor bruker vi annonser som virkemiddel, sier Thoresen, som ikke vil avsløre hvor mye flyplassen har betalt for annonsene.

Les også: Hjelp i jobbjakten

Uvanlig grep

Et smart trekk, mener kommunikasjonsekspert Øyvind Nustad i Nustad & Partner

– Ledelsen ved flyplassen har brukt et uvanlig, men svært positivt grep for å holde sine ansatte unna ledighetskøen, sier han.

Nustad er selv mossing og har fulgt dramaet rundt nedleggelsen av flyplassen tett. Han tror annonsen vil være til god hjelp for dem som nå blir arbeidsledige.

– Når flyplassledelsen forteller at de har valgt sine ansatte blant 300 søkere, så er det en utrolig god attest for hver enkelt av dem. Når de bruker en av de ansatte som blikkfang i annonsen, gir dette en god stoppeffekt, og budskapet bør gå hjem hos mange bedriftsledere i regionen, mener Nustad.

Arrangerer messe

I annonsen vises det også til jobbmessen Nav Østfold skal arrangere på flyplassen 1. september. Som Moss Dagblad tidligere har omtalt, har Nav allerede åpnet et eget kontor på MLR.

– Vi har store forhåpninger til jobbmessen på flyplassen, sier markedsansvarlig Hege Aatangen i Nav Østfold.

Allerede har 16 bedrifter, ni bemanningsselskaper, sju utdanningsinstitusjoner og to banker meldt seg på, forteller Aatangen. De fleste holder til i Østfold og Akershus.

– Men vi har også benyttet oss av kontaktnettet vår i Vestfold, særlig med tanke på Torp flyplass, sier Aatangen.

Ledelsen ved Torp har tidligere åpnet for å ansette Rygge-ansatte etter det ble kjent at Ryanair flytter flere avganger til flyplassen i Sandefjord.

Aatangen forteller at Nav satte i verk lignende tiltak da Cellulosen ble nedlagt i 2012, men at arbeidstakerne på MLR er lettere å selge inn til andre bedrifter.

Viser pågangsmot

– På flyplassen er det langt flere typer kompetanse og en mer variert alderssammensetning. Etter mange samtaler med de ansatte på Rygge, er jeg er optimist med tanke på deres jobbframtid. De viser sterkt pågangsmot, og selskapet Etableringsservice vil være til stede under messen for å rettlede dem som kan tenke seg å skape egne virksomheter, sier hun.

Mer fra Dagsavisen