Nyheter

Sang før hun snakket

Lea Svendsen (23) fra Moss slapp nylig låta «Language» under artistnavnet L.E.A.

.

Fortell litt om den nye låta di?

– Language har jeg skrevet selv, og den handler om å være viljesterk og utholdende når det kommer til hva man vil oppnå og hvem man vil være her i verden. Den handler også om å være en entreprenør og sin egen sjef uansett hva andre skulle mene om det man gjør.

Er dette din første utgivelse?

– Nei, tredje. I februar i fjor gav jeg ut en EP med fire sanger med tittelen «Birthmark». I juli i fjor ga jeg ut min første singel som heter «Flick». Den nådde førsteplass på RnB/Soul-topplisten til den digitale musikkplatformen Tradiio to måneder på rad. «Language» har fått mye mer dekning i media enn de tidligere utgivelsene. Og det er mer i vente!

Hvordan vil du selv beskrive musikken din?

– Hip hop-beats med RnB-vokal. Jeg synes det er utfordrende å sammenligne sounden min med andre artister, men dersom jeg skal referere til noen ville jeg sagt en blanding av Rihanna og Drake.

Hvordan tok musikkarrieren din form?

– Jeg har sunget siden før jeg kunne snakke og har holdt på med musikk og teater hele livet. Det har alltid vært det jeg har villet gjøre og det jeg har jobbet fram mot. Etter at jeg fullførte musikklinja på Kirkeparken videregående, var det naturlig for meg å flytte til London for å føre musikkarrieren videre der. Jeg studerte Commercial Music Performance her de tre første årene og dette er nå mitt fjerde år i London.

Du bor i London. Er det vanskelig å slå gjennom som artist i storbyen?

– Jeg tror man lager nok bølger etter hvert dersom man har viljestyrke av stål og aldri gir opp; det som er verdt å ha er verdt å jobbe for. Man kan jo kalle det vanskelig om man vil, men jeg tror det handler om perpektiv. Å fokusere på det positive ved egen fremgang og å sette pris på mulighetene som kommer ens vei tror jeg er avgjørende.

Hva er ambisjonene dine for framtida?

– Jeg vil oppnå en internasjonal musikkarriere på nivå med de artistene jeg ser opp til selv. Jeg har tenkt meg til USA i en lengre periode snart også for å teste vannet der.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Alkymisten» av Paulo Coelho.

Hvem var din barndomshelt?

– Mamma. Hun er fremdeles en helt for meg. Og Spice Girls.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg synes det er megavanskelig å ta meg en fridag.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Negativt selvsnakk. Jeg tror utrolig mange av oss snakker oss selv vekk fra muligheter og ideer vi har lyst til å realisere fordi vi har vokst opp med negative holdninger eller blitt fortalt at vi ikke er gode nok, enten av andre eller av oss selv. Jeg mener det er en giftig holdning å ha til sine egne evner og ferdigheter.

Er det noe du angrer på?

– At jeg ikke tok imot billetter til å se Christina Aguilera i Oslo Spektrum da jeg var yngre.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Helt klart Beyoncé!

Mer fra Dagsavisen