Nyheter

Nå skal det bli rent på Sjøbadet

Kommunalsjefen håper å unngå flere kloakk-uhell på bystranda når pumpeledningen nå skal totalrenoveres.

Kommunen går denne uka i gang med å renovere en pumpeledning på bystranda på Sjøbadet. Ledningen sprang i fjor sommer lekk, noe som førte til at kloakk rant ut og forurenset vannet på Sjøbadet. Strakstiltak ble iverksatt for å stanse utslippene, men det var også behov for mer langsiktige løsninger som nå i ferd med å realiseres.

– Vi ønsker ikke en lignende situasjon når badesesongen starter i år, sier kommunalsjef Jens Terkelsen.

Millioninvestering

Prosjektet er ifølge Terkelsen kostnadsberegnet til halvannet million kroner.

Den 320 meter lange pumpeledningen, som løper mellom Fiske båthavn og renseanlegget på Fuglevik, skal totalrenoveres for avløp i Sjøgata langs bystranda. Det er Råde-selskapet Olimb Rørfornying som gjennomfører jobben.

Årstiden for gjennomføring er valgt for at utslipp ikke skal forringe vannkvalitet i badesesongen, og fordi tiltaket kan gjennomføres i løpet av en uke med minimal oppgraving.

– Vi er føre var og tar reparasjonene på et tidspunkt hvor det er lite aktivitet på strendene, sier Terkelsen.

Søly, Refsnes og Tronvik

Planen var opprinnelig å legge en slange på bakken fra Fiske pumpestasjon til Kanalen, hvor alt avløp til Fiske pumpestasjon og Jeløy skulle videreføres med minimalt utslipp til sjøen. En test i forrige uke viste imidlertid at denne løsningen ikke er tilstrekkelig. For ikke å fylle kjellere med avløp, vil avløpet for utbedringen bli styrt til områdene Søly, Refsnes og Tronvik. Alle disse utslippspunktene går ut på dypt vann, skriver Moss kommune på sin nettside.

Mer fra Dagsavisen