Nyheter

Her kan barnehuset havne

– Vi har ikke plass til barnehuset, sa mosseordføreren for noen uker siden. Nå har han lett fram to ledige lokaler.

«Det nye Barnehuset er selvfølgelig velkommen til Moss!», skriver ordfører Tage Pettersen (H) på sin Facebook-profil fredag.

Ordføreren har nå fått fart på sakene og lett fram to sentrale eiendommer han mener egner seg for det nye barnehuset, som stortingspolitikerne har lovet Østfold.

– Jeg sendte prospekt til politimesteren i går formiddag, og den ene eiendommen er innflyttingsklar allerede nå, sier Pettersen.

Eiendommen Pettersen sikter til ligger i Gudes gate 1 (Pia-senteret) og har tidligere vært tilholdssted for barne- og ungdomspsykiatrisk barneklinikk (BUP). Det andre lokalet ligger i Dronningens gate 16.

Kan vente

For bare tre uker siden var Fredrikstad ordførerens favoritt. Som Moss Dagblad skrev 9. januar, sendte Pettersen på nyåret et brev til ordførerkollegaer, politiet i Østfold og en rekke mossepolitikere hvor han anbefalte å legge barnehuset til Plankebyen.

– Vi har ikke noen egnede lokaler som gjør det mulig å etablere barnehuset uten ombygginger i løpet av kort tid. Det haster å få tilbudet oppe og stå, sa ordføreren da.

Etter at politiet i Østfold mandag gikk ut i MD og ga sin støtte til Moss, meldte Pettersen få dager senere at han var i kontakt med private investorer for likevel å finne husly til barnehuset.

– Jeg oppfatter at politimesteren er mer opptatt av lokasjon enn at det haster å få opp barnehuset, sier Pettersen nå.

Svarte ikke

Ifølge Pettersen er bakgrunnen for hans vurdering av at Moss ikke hadde plass til barnehuset, at gårdeierforeningen ikke svarte på Moss Kommunale Eiendosmsselskaps forespørsel om en vurdering av eiendomsmassen i kommunen ut fra kravspesifikasjonene til de siste etablerte barnehusene i Norge.

– Det var det jeg tok utgangspunkt i da jeg anbefalte Fredrikstad, og at 1. juli var en viktig frist for å få barnehuset etablert, sier han.

Mer fra Dagsavisen