Nyheter

Prisnominert spillentusiast

Rune Fjeld Olsen (42) er programleder for «Level Up» på VGTV, og nominert til Østfoldprisen 2015.

Gratulerer med nominasjonen! Hva tenker du om at du er plukket ut som en av kandidatene?

– Det var veldig overraskende og veldig hyggelig å bli nominert. Så vidt jeg vet er dette først gang jeg står på lista.

Hvilket forhold har du til Moss i dag.

– Jeg bodde først på Gjerrebogen før familien flyttet til Mosseskogen, og jeg har også bodd i Våler. I voksen alder flyttet jeg til Oslo, men foreldrene mine bor fortsatt på Mosseskogen, og jeg har mange venner som bor i byen som arrangerer årlige julebord.

Hvordan begynte din interesse for spill?

– Den begynte vel som med de fleste andre ved at jeg så en spillmaskin som barn og ble veldig glad i å bruke den. I ungdomsårene var jeg kanskje mer opptatt av idrett og slike ting, men da jeg fikk min første lønning og muligheten til å kjøpe egne spill, ble det en hobby.

Er du spillentusiast også på fritiden?

– Det skal jeg love deg at jeg er. Jeg har en jobb hvor arbeid og fritid flyter litt over i hverandre. Men kona mi er ikke interessert i spill i det hele tatt, så jeg får litt andre impulser også.

Hvilket spill vil du anbefale våre lesere?

– Jeg er veldig glad i et spill som heter «Destiny», og det vet de som ser programmet vårt ganske godt. Det er et veldig stort og flott skytespill, og også veldig sosialt. Man kan spille det sammen med venner, og man møter også på utfordringer man kan løse i fellesskap. Jeg har fått mange nye venner gjennom dette spillet.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg tror det må være «Den uendelige historien» av Michael Ende, som jeg leste som ungdom. På den tida var jeg allerede glad i bøker, men denne boken gjorde at jeg fikk et lidenskapelig forhold til det å lese.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det er når barna mine er kjempefornøyde og ikke krangler og det er tipp topp stemning hjemme.

Hvem var din barndomshelt?

– Den første var kanskje Johnny Weissmuller som Tarzan. Etter hvert ble det Jules Verne (fransk forfatter, journ.anm.) og Atle Skårdal, som var den største norske alpinstjernen i min tid.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da spiller jeg poker. Jeg har vært på noen turer til Las Vegas og har en egen sparekonto for det.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– For tida er jeg veldig opptatt av kvinnesaken. Det er mye skjev behandling også innenfor spillmediet. Andelen kvinnelige spillutviklere er ganske lav, men det handler mer om hvordan kvinner behandles i de posisjonene de har, enten de er spillere eller spillutviklere. Kvinner får generelt mer negativ oppmerksomhet i offentligheten enn menn og globalt er det veldig mange jenter som stiller dårlig når det gjelder for eksempel utdanning.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Hideo Kojima. Han er verdens mest interessante spillskaper.

Mer fra Dagsavisen