Nyheter

Heftige forhandlinger ga nytt bystyre

Tage Pettersen kan juble – han er fortsatt ordfører i Moss.

Av Kjersti Thea Strømnes

«Kjære alle sammen. Det er en sliten og ydmyk Tage som skriver noen ord i dag. De siste to ukene har vært tøffe…» twitret Moss' ordfører tidligere i dag.

Forhandlingene om nytt bystyre ble nemlig avsluttet i helgen. Høyres Tage Pettersen får nye fire år med ordførerkjedet, og Miljøpartiet De Grønne valgte dermed å støtte Høyre, Krf, Venstre og Ap.

Varaordfører til V eller MDG

Frp mister varaordføreren, og Venstre og Miljøpartiet De Grønne skal avgjøre seg imellom hvem som skal få den jobben. Den av de to partiene som ikke får varaordføreren skal lede et nytt utvalg for miljø og samferdsel i de neste fire årene.

– Frp har ivret for å få til dette samarbeidet, og er glad for at vi er kommet i mål med en avtale. Det betyr at vi fortsatt har muligheten til å bidra til en solid styring med fokus på kvaliteten i omsorgstjenestene, sier Frps gruppeleder Anne Bramo i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ap flørter med KrF

Tollerud skuffet

I løpet av forhandlingene dannet det seg en allianse mellom MDG, Krf og Venstre, sa Aps ordførerkandidat Hanne Tollerød. Hun måtte erkjenne nederlaget etter at MDG og Jonas Sjolte valgte å inngå et samarbeid med borgerlig side.

– Vi har hatt lange og tidkrevende forhandlinger og stått på døgnet rundt. Jeg er skuffet , men det er bare å erkjenne at miljøalliansen valgte å gå til de borgerlige, sa hun til Moss Avis.

MDG ønsket opprinnelig et samarbeid på den rødgrønne siden men det ble torpedert av venstre og Krf som ikke vil ha med SV i en miljøkonstellasjon.