Nyheter

Tett på Glenn Close

Christian Rubeck (35) er skuespiller fra Moss og blir snart å se i NRKs «Nobel – fred for enhver pris» og filmen «What Happened to Monday» med Glenn Close og Willem Dafoe.

Hva var det som fristet deg med skuespilleryrket?

– Gleden ved å gå inn i en rolle, en imaginær situasjon og sammen med andre holde et speil opp mot verden og forhåpentligvis underholde samtidig.

Du har kommet deg inn i den internasjonale filmbransjen og oppnådd det mange andre skuespillere bare drømmer om. På filmografien står titler som «Max Manus» og «Hansel & Gretel». Hvilken rolle har betydd mest for deg så langt?

– Jeg tenker ofte på da jeg skulle portrettere Kewpie i «Paradise Lost». En rolle jeg gjorde som student i London. Stephen Lobo (som nå spiller i «Continuum») og jeg øvde som besatt. Vi ble instruert av Lee Strasbergs gamle assistent fra Actors Studio. Jeg føler at den produksjonen gjorde meg til en bedre skuespiller og prosessen var inspirerende og lystbetont, ikke drevet av frykt alene, som så mye annet var på den skolen.

For kort stund siden ble det klart at Tommy Wirkola har hentet deg inn til sin nye film «What Happened to Monday» som får premiere i 2016. Men hvordan ser resten av året ut for deg? Noen spennende roller på lur?

– Akkurat nå er jeg i Karlovy Vary (i Tsjekkia) sammen med Per-Olav Sørensen og filmer «Nobel», hvor jeg spiller utenriksminister. Det er en fornøyelse så langt i en vakker by. Og det ser ut som om det blir en ny film etter «What Happened to Monday».

Det er ikke første gang du befinner deg i den internasjonale filmbransjen og jobber med store navn, men det må likevel være ganske spesielt? I «What Happened to Monday» spiller du mot stjerner som Willem Dafoe og Glenn Close. Hvordan er det å jobbe så profilerte skuespillere?

– Jeg har ikke startet den innspillingen ennå, men det blir surrealistisk å jobbe med noen man har sett opp til i mange år. Det er alltid lettere å spille med dyktige skuespillere, og Dafoe og Close har til sammen åtte Oscar-nominasjoner, så jeg føler meg trygg.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «An Actor Prepares» av Konstantin Stanislavskij. (Det er Stanislavskijs første bok om skuespill, og er skrevet som en dagbok av den oppdiktede studenten Kostya, red.anm.).

Hva gjør deg lykkelig?

– Når sønnen min får latterkrampe.

Hvem var din barndomshelt?

– Patrick Swayze. I TV serien «Nord og sør», som gikk tidlig på 80-tallet, fikk rollen hans en skade i beinet. Jeg var så fan at jeg haltet inn i skolegården første skoledag.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg prokrastinerer altfor mye.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Sist jeg gikk i demonstrasjonstog var mot Irak-krigen.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Larry David.

Mer fra Dagsavisen