Nyheter

– Musikken betyr alt

Melodi Grand Prix jr-aktuelle Ellen Midtsem Aabols barndomsheler er mamma og pappa.

Navn: Ellen Midtsem Aabol (15)

Virke: Ungdomsartist Fra Moss

Aktuell: Deltar i årets Melodi Grand Prix jr.

Hva betyr musikken for deg?

– Den betyr alt for meg! Uten den hadde jeg ikke vært noe som helst.

Hvorfor meldte du deg på MGP jr.?

– Fordi jeg ønsker å gi ut et budskap med sangene mine. Melodi Grand Prix jr. er en stor oppsetning hvor jeg får muligheten til å nå ut til mange.

Hvor lenge har du holdt på med musikk?

– Siden jeg var veldig liten har jeg alltid holdt på med noe musikkrelatert. Jeg har spilt fiolin siden jeg var 4 år, og lærer meg selv å spille piano og gitar. Jeg begynte å skriver sanger selv da jeg var rundt 9 år.

Blir dette første gang du står på scenen?

– Jeg har drevet litt med skuespill, og vært med i en oppsetning med Kaptein Rødskjegg blant annet. Med musikken har jeg bare opptrådt i forbindelse med Ungdommens kulturmønstring. Det blir en helt annen opplevelse å være med i Melodi Grand Prix jr., men jeg gleder meg veldig til å stå på scenen.

Hvor henter du inspirasjonen din fra?

– Favorittartisten min er Demi Lovato, men jeg henter inspirasjon fra andre også. Jeg liker ikke én bestemt musikksjanger, men lar meg inspirere av mye forskjellig – egentlig av alt rundt meg. Jeg skriver sanger om virkeligheten fordi jeg vil at sangene mine skal være sanne, og de fleste er basert på hendelser fra mitt eget liv.

Hvordan ser du for deg framtida?

– Jeg har jo mange ideer klare i tankene om hva jeg kunne tenke meg å bli. Gjerne advokat, artist, skuespiller eller designer. Jeg kan ikke bare satse på musikken, fordi det skal godt gjøres å klare seg i den bransjen. Derfor er det viktig å ha en god utdannelse også, så jeg alltid har noe trygt å falle tilbake på.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det må nok være «Et halvt år» av Jojo Moyes.

Hva gjør deg lykkelig?

– Familie og venner.

Hvem var din barndomshelt?

– Da må jeg si mamma og pappa. De har alltid vært der for meg og støttet meg.

Hva misliker du mest med deg selv?

– Føttene mine.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da hører jeg på musikk eller lager musikk og bare gjør akkurat som jeg vil.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Frihet for alle mennesker og for at menneskerettighetene skal være fungere i hele verden, for det gjør de jo ikke i alle land.

Er det noe du angrer på?

– For øyeblikket kan jeg ikke komme på noe.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det måtte vært Nelson Mandela og Demi Lovato. De er jo to veldig forskjellige personer, men jeg tror at det hadde vært en morsom opplevelse.