Nyheter

Poptalent med store ambisjoner

Mossejenta Lea (23) satser på en karriere innen musikk. – Jeg vil nå så langt jeg kan, sier hun.

Lea Christine Gården Svendsen, kjent under artistnavnet L.E.A., har nettopp fullført en treårig bachelor i populærmusikk ved British & Irish Modern Music Institute (BIMM) i London.

I løpet av tida i England har hun også hatt flere spillejobber rundt omkring i hovedstaden, deriblant på Under The Bridge forrige måned. Det ligger i samme bygg som hjemmebanen til fotballaget Chelsea FC, Stamford Bridge.

Sikter høyt

Denne uka kom hun til Norge etter et opphold i New York. Der har hun vært i kontakt med talentspeidere og distribueringsselskaper, forteller hun. I år ga hun ut en EP ved navn «Birthmark», men håpet er å få på plass en platekontrakt.

– Jeg ønsker å fortsette med det jeg driver med nå, nemlig musikk. Jeg vil bli så stor som jeg kan.

– Og hvor stor er det?

– Drømmen er å være på et internasjonalt nivå, som de jeg ser opp til i dag, svarer hun.

Første ferie på fire år

Veien ditt er ruglete, men Svendsen er klar for utfordringen. Det mangler i hvert fall ikke på motivasjonen.

– Jeg vet jeg må jobbe hardt for det, men det er jeg klar for. Jo mer jeg legger inn i det nå, jo mer får jeg igjen senere.

Oppholdet i Moss er for øvrig første gang hun har tatt ferie på fire år, ifølge henne selv.

– London er veldig «busy», så å komme til Moss er en god måte for meg å slappe litt av. Når det er sagt, får jeg fort litt dårlig samvittighet av å ta meg fri, smiler hun.

Mange baller i lufta

Svendsen skriver sangene sine selv. Hun er også produsent. Denne sommeren lanserte hun en ny musikkvideo til singelen «Flick». I den er hun kledd i et særegent – og dristig – antrekk, designet av Simon Preen.

– Han har også designet for artister som Jessie J og Kylie Minogue, forteller sangerinnen.

Musikken mossejenta lager, beveger seg innenfor R&B og hip hop-sjangeren. Blant artistene hun ser opp til er Beyoncé. Hun er også inspirert av Drake.

– Da jeg vokste opp, hørte jeg mye på artister som Christina Aguilera og selvfølgelig alle de store divaene som Whitney Houston, forklarer hun.

Storbyjente i lille Moss

Svendsen føler hun har lært mye av oppholdet i England. Det har også skaffet henne et godt nettverk innen musikkbransjen.

– Hvis man vil drive med musikk på et internasjonalt nivå, er London omtrent det eneste alternativet utenfor USA, mener hun.

Selv om det unge talentet har falt for London og satser internasjonalt, ligger røttene fortsatt godt plantet i Moss.

– Jeg vokste opp med Kulturskolen og var med på stort sett det jeg kunne her. Jeg liker London veldig godt, men ja, jeg er fortsatt en mossing, smiler hun.

Mer fra Dagsavisen