Ny overnattingsrekord i juni

Det ble registrert 4,3 millioner kommersielle overnattinger i Norge i juni. Det var en økning på 2,3 prosent fra i fjor og ny rekord, ifølge SSB-tall.

De totale tallene på overnattingsdøgn regner med overnattinger på hoteller, campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem.

Sammenlignet med samme måned i fjor var det 96.000 flere overnattinger i Norge samme måned i år. Mens tallet på «norske» overnattinger økte med 1,7 prosent, økte utenlandske overnattinger med 2,4 prosent, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er tallet på overnattingsdøgn i de fire vestlandsfylkene som hadde størst økning, mens Hedmark, Vest-Agder og Aust-Agder hadde en samlet nedgang på 41.000 overnattinger.

Juni var også en sterk måned for norske hoteller, som hadde 2,7 millioner overnattinger. Det er økning på 4,5 prosent sammenlignet med juni i fjor. Oslo, Rogaland og Hordaland hadde den største økningen i hotelldøgn, mens Vest-Agder og Østfold opplevde en nedgang.

Mens det var flere overnattinger på hotell, var det færre på hytte og camping enn i fjor, med en nedgang på henholdsvis 1,7 prosent og 1,1 prosent. (©NTB)