Ni nye smittetilfeller i Moss

Antall personer i Moss som har fått påvist covid-19 gjennom hele pandemien har nå passert 300.

Det siste døgnet har ni personer som bor eller oppholder seg i Moss fått påvist korona, melder kommunen. Smittekilden til seks av de smittede er nærkontakt med allerede kjente smittetilfeller. To kan knyttes til utenlandsreiser og for det siste smittetilfellet er smittekilden ukjent.

Det medfører at ytterligere 53 personer har blitt satt i karantene det siste døgnet, da de er nærkontakter til de smittede.

Totalt er det nå 306 personer som har fått påvist koronasmitte gjennom hele pandemiperioden. Se oversikten her:

Har stengt skole

To av de smittede det siste døgnet er ansatt ved Malakoff videregående skole. Som følge av dette er flere ansatte i karantene, og skolen er stengt for undervisning fram til mandag 16. november.

– Resultatet av smittesporingen gir oss god oversikt over smittekilden til de nye smittede, hvor kun ett av tilfellene har ukjent smittekilde – smittesituasjonen krever derfor ingen ytterligere tiltak som følge av de nye smittetilfellene siste døgn. Men vi fortsetter å følge situasjonen tett, og er klare for å innføre ytterligere tiltak hvis situasjonen skulle kreve det, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus.

Her kan du se hvilke nye, lokale koronaråd som ble innført denne uka.