Navn i nyhetene

Mer teater, mindre øl

Petter E. Fosse (33) er daglig leder i Parkteatret AS. Har sagt opp leiekontrakten i Tivoli Amfi-bygget og skal fra nå av bare lage kulturhus på Parkteatret.

 

Hvorfor har dere sagt opp leiekontrakten i Tivoli Amfi-bygget?

- Vi har kommet fram til at vi skal drive med det vi har lyst til og er gode på, nemlig kultur og kulturhus og ikke restaurant og servering. Vi har heller ikke tjent penger på driften på Tivoli. Nå er det noen av dem som har jobbet hos oss som skal overta driften av kjellerlokalet, så der blir det fortsatt konserter og lik drift som tidligere, så vidt jeg vet.

Er det ikke positivt å ha flere bein å stå på, flere lokaler å spille på?

- Vi har fortsatt mulighet til å leie oss inn på andre scener enn Parkteatret. Vi kan leie Tivoli, hvis vi vil - eller Moss kirke, eller plasser utendørs. Så jeg ser ikke denne endringen som begrensende for programmet vårt og det kunstneriske innholdet. Nå står vi fritt, og vi slipper i tillegg å drifte et ekstra hus.

Hva skal dere gjøre nå som dere ikke har kunnet gjøre tidligere?

- Først må vi komme oss litt. Det har vært en tøff høst og vi må få hodet over vannet nå. Jeg tipper at publikum vil se endringene først i 2016 - eller kanskje litt til høsten allerede. Vi vil satse hardt på teater og teaterproduksjon. Vi skal videreutvikle Nonstop-festivalen, og i den forbindelsen skal vi også lage to egne produksjoner, som vi vil sende ut på turné. Men før alt dette er det også mye vi må bruke tid og krefter på i huset vårt. Vi drifter jo et gammelt hus, og med dagens strenge regler er det mye oppgradering som skal til. Vi vil rett og slett styrke infrastrukturen og bygge en mer solid plattform som gjør det enklere og tryggere å arrangere mer og bedre konserter og forestillinger her.

Hva syns du bør skje med Tivoli Amfis første etasje nå som Parkteatret ikke er fast leietaker?

- Det hadde vært kult hvis noen kunne drive en kjempebra restaurant i kombinasjon med et utested der - klare å kombinere mat og uteliv på en god måte. Det er noe man ikke har prøvd der tidligere.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- «Hobbiten» av J.R.R. Tolkien. Det var den første boka jeg leste og virkelig den boka som fikk i gang lesegleden hos meg. Etter den har jeg lest masse.

Hva gjør deg lykkelig?

- Jeg er lykkelig når familien, venner og jobben fungerer. Det er ikke noe mer «fiksfakseri» enn det, men det er vanskelig nok.

Hvem var din barndomshelt?

- Jeg tror det var min onkel, Erik Fosse. Han er jo av mange beskrevet som en helteaktig person. Jeg så veldig opp til ham.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- Jeg misliker meg selv mest når jeg er lat, og det skjer oftere enn jeg har lyst til.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Noe jeg skulle gjort oftere, nemlig invitere gode venner til et lag.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

- De siste åra har jeg ikke vært villig til å gå mot noen ting. Jeg er ikke helt typen til det.

Er det noe du angrer på?

- Sikkert en hel haug. Men så sier man til seg selv at man ikke skal angre på noen ting, så jeg kan ikke plukke ut én spesifikk hendelse.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

- Jimmy Hendrix. Vi skulle hatt en helt dagligdags samtale.