Moss finalist til årets sentrum i Norge

Moss kjempet tidligere i år om å bli Norges mest attraktive by. Nå kan de stikke av med prisen Årets sentrum i stedet.

Moss er nemlig én av tre finalister til å vinne prisen for 2019. De andre finalistene er Tønsberg og Porsgrunn.

Utmerkelsen er ment å belønne kommuner eller private foreninger som har jobbet med tiltak for å vitalisere sentrum.

Som da Moss var nær ved å bli Norges mest attraktive by 2019, er det kommunen selv som har sendt inn sin nominasjon, i samarbeid med Moss I sentrum og Moss Gårdeierforening.

LES OGSÅ: Dette synes jurylederen for kåringen av Norges mest attraktive by om Moss (DA+)

Bygger på finaleplass

Nettopp det at Moss var finalist i kåringen Norges mest attraktive by 2019 er et poeng som fremheves i søknaden. Flere av byutviklingstiltakene som fikk gode skussmål av den prisens jury blir trukket fram denne gang også.

Kirketorget, skøytebanen i Kirkeparken og byjubileet er eksempler på dette.

– Moss kommune har de siste 10-12 årene investert drøyt 100 mill kroner i ulike bymiljøtiltak, kommer det fram av søknaden.

Deles ut i september

Det er Norsk Sentrumsutvikling som står bak prisen.

Prisen har kun blitt gitt ut to ganger. De tidligere vinnerne er Fredrikstad og Bodø.

Vinneren skal kåres av en jury samt deltakere på Sentrumskonferansen, som i år finner sted i Bodø 24. til 25. september. Juryens vurdering teller 60 prosent, mens resten blir avgjort gjennom avstemningsresultatet på Sentrumskonferansen.

Juryen kommer til å vektlegge «lokalt samarbeid omkring vitaliseringsarbeidet med henblikk på mål, organisering og resultat». Fra sistnevnte punkt, «resultat», vil blant annet vitalisert byliv, økt økonomisk bærekraft, stolthet, identitet og omdømme telle mye.

LES OGSÅ: Denne filmen skal få flere mossinger til å like Moss

Inntil tre representanter fra hver by skal prøve å overbevise juryen gjennom en presentasjon i Oslo 20. august. De får også anledning til å gi en kort presentasjon til deltakerne på Sentrumskonferansen, hvor vinneren til slutt skal kåres.