Moss by- og industrimuseum gjenåpner dørene etter koronapandemien

Satser på utendørsaktiviteter denne sommeren.

12. mars måtte museet stenge på grunn av koronaviruset.

På lørdag, over tre måneder senere, kan de nok en gang ta imot besøkende.

– Det blir veldig bra å endelig få lov til å gjenåpne igjen, sier Eileen Jahren Eriksen, formidler ved Moss by- og industrimuseum.

Begrenset antall besøkende samtidig

Den nye åpningstiden være fra kl. 11.00 til 16.00 torsdager til søndager, altså noe redusert sammenlignet med før.

Eriksen forteller at de har forberedt en rekke smitteverntiltak i forbindelse med gjenåpningen. Blant annet vil det bli satt ut Antibac og gjennomført mer omfattende rengjøring i lokalene.

– Det vil også være en begrensning på hvor mange besøkende som kan være inne samtidig, men vi venter fortsatt på det tallet, sier hun.

Flyttes utendørs

Et viktig smitteverntiltak er avstand. Derfor har museet valgt å flytte en rekke aktiviteter utendørs.

Denne sommeren vil de blant annet arrangere byvandringer i museets åpningstid, hvor man enten kan lære mer om Konventionsgården, Verket-området, Chrystie-familien i Moss, Storgata eller industriutviklingen.

Det finnes også aktiviteter for barna. Museet arrangerer nemlig en rebus for barn, hvor målet er å forstå forskjeller og likheter fra Moss i 1913 og i dag.

– Dette tilbudet er noe for alle og enhver, og vi håper at så mange som mulig benytte seg av sjansen i år. Og vi overholder selvfølgelig smittevernreglene, forteller Eriksen.

Jubileumsarrangementer

Museet har også hatt en finger med i spillet ved en rekke historiske arrangementer i forbindelse med byjubileet i år.

Blant annet vil det henge portretter fra familien Sibbern på Konventionsgården i sommer.

Det settes også opp en dramatisert omvisning på Torderød gård hver lørdag og søndag i sommer. Her har museet skrevet manuset og hatt regien, mens skuespillere fra APPLAUS portretterer mennene og kvinnene på Torderød.