Mads Østberg vant i Spania og sikret seg sølv sammenlagt i WRC2 Pro

Våler-mannen og kartleser Torstein Eriksen vant Rally Catalunya i kategorien WRC2 Pro denne helgen.

Dette var den 13. runden av årets rally VM, og med seier sikret Østberg og Eriksen seg sølvet sammenlagt. Dette fordi britiske Gus Greensmith på 3. plass ikke er påmeldt til den 14. og siste rallyrunden i Australia.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Vi beviste at vi kan være raskest på både på grus og asfalt. Noen tror at jeg bare er rask på grus, men jeg vet at jeg også er rask på asfalt, så jeg viste de som tviler. Noen viktigere enn andre, sier Østberg, som kjørte i sin Citroen C3 R5.

Duoen deltar i det som kalles WRC2 Pro, som er rallyverdenes nest høyeste turneringsnivå.

Teknisk utfordrende løp

Løpet, som går over tre dager, er det eneste i mesterskapet med full kombinasjon mellom grus og asfalt. Det hele startet med rundt 130 km grusveier på fredag. Deretter konverterte bilene til asfaltspesifikasjoner, før det ble to dager med rundt 200 km asfaltkjøring lørdag og søndag.

– Dette gjør rallyet til det mest utfordrende gjennom sesongen med hensyn til å beherske forskjellige type underlag for sjåførene. Og det mest utfordrende teknisk sett for teamene bak, skriver Østbergs rallyteam, Adapta Motorsports, i en pressemelding.

Kan avslutte sesongen på høyeste nivå

Østberg og Eriksen er påmeldt av Citroen Racing for å kjøre Rally Australia i WRC-kategorien.

– Jeg var på pallen der i WRC i 2018, og Citroen tok meg i utgangspunktet med for at jeg skulle ta poeng fra Ogiers konkurrenter om å vinne VM, men mesterskapet ble sikret av Tanak i helgen. Da kan min påmelding bli trukket tilbake. Jeg venter på instruksjoner fra Citroen, avslutter Østberg.