Maddie snuste fram hasj og piller i busspassasjerens sjampoflasker

En mannlig busspassasjer (37) hadde ikke noe annet valg enn å legge kortene på bordet da narkotikahunden fikk ferten av det han skjulte. Men han viste ikke fram alle kortene.

Narkotikahunden Maddie var på oppdrag med sine tobente kolleger, da de stanset en rutebuss over riksgrensa på Svinesund mandag.

Ryggsekk

Klokka var før åtte på morgenen, men hundens nese var våken og klar. Søket gjorde at hunden raskt fattet interesse for en svart ryggsekk på bussen.

– Hunden markerte på sekken og en utenlandsk statsborger bosatt i Norge ga seg til kjenne som eier av den. Sekken ble tatt med til undersøkelse og mannen innrømmet, da han ble visitert og spurt om han hadde med seg noe han burde fortelle om, at han hadde med seg et halvt kilo hasj, forteller seksjonssjef Per Kristian Grandahl i Tolletaten.

To sjampoflasker

Men det var bare halve sannheten. For da tollerne hadde funnet fram 586 gram hasj, som mannen hadde gjemt i en sjampoflaske i sekken, fant tollerne enda en sjampoflaske.

– Vi fant det selvsagt naturlig også å sjekke den, og i flaske nummer to lå det 1.085 narkotiske tabletter, forteller Grandahl.

Han og kollegene overlot busspassasjeren til politiet.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.