Den nye zombiefilmen spilles inn over store deler av Østfold. Her er en scene fra jegerhytta i Våler. F.v: Jóel Dadi Halldórsson, Ruben Wikhaug og Kim Nordgård.

Zombiene kommer til Moss

Neste helg begynner innspillingen av en ny zombiefilm i Moss. Til nå har 30 skuespillerspirer meldt sin interesse til regissør Caroline Thømt Toledo.

 

Responsen lot ikke vente på seg da Caroline Thømt Toledo (26) mandag kveld etterlyste statister til sin nye zombiefilm på Facebook. Minutter etter at innlegget hennes var publisert på gruppen «Moss – kjøpe, selge, bytte, gi bort», kom den første responsen. Til nå har Thømt Tholedo hanket inn mellom 50 og 60 statister til filmen, hvorav halvparten kommer via Facebook. Filmen har hun skrevet selv, og det er også Thømt Toledo som har regien.

– Jeg syns det er kjempekult. Det er helt utrolig at folk ønsker å være med på dette. Jeg ble overrasket over hvor mange som sendte melding og skrev i kommentarfeltet. Mobilen min ble bombardert, forteller den unge regissøren.

Zombier på Verket skole

Den voldsomme responsen kom til tross for at statistene ikke kan forvente betaling.

– Det er en lavbudsjettfilm, så mye går ut av egen lomme, men jeg har søkt om støtte ulike steder. Jeg har ikke tall for hvor mye det koster, men vi bruker alt vi får tak i, sier hun.

Til nå har Thømt Toledo kun fått napp hos Rema 1000 på Mosseporten, som støtter filmen med mat og drikke. Allerede neste helg begynner innspillingen, og mange mossinger vil nok kjenne seg igjen i noen av scenene.

– Vi har fått tillatelse til å filme på mange kule locations, blant annet på Verket skole, forteller hun.

Mesteparten av filmen skal spilles inn i Østfold. Foruten Moss, skal Thømt Toledo også innom Rygge, Halmstad og Fredrikstad. De fleste i crewet, både dem foran og bak kameraet, er fra Moss. Hovedrolleinnehaveren er imidlertid islandsk. Toledo ønsker ikke å røpe navnet på alle skuespillerne bak hovedrollene, men omtaler dem som kjente.

Vil vise filmen i Nederland

Gjennom en samarbeidspartner i Nederland, jobber Toledo for at filmen skal vises på to filmfestivaler der. Samtidig håper hun at zombiefilmen vil gi henne en fot innenfor filmbransjen.

– Jeg har hatt lyst til å jobbe med film siden jeg var fem år gammel. Det er drømmen.

Hun legger likevel ikke skjul på at hun har valgt seg et utfordrende yrke.

– Det er mye jobb. Vi må holde styr på mennesker, manus og at ting går etter klokken. Men det er helt utrolig kult, og jeg føler meg veldig hjemme på filmsett, spesielt når vi har fått med så mange kule mennesker, sier hun.

Selve filmen handler om Nicholas, som forteller sin opplevelse fra en zombieapokalypse hvor en hel del uhyggelige hendelser skjer.

– Han ser tilbake på minner av hva som skjedde, hvor han var da det startet, folk han møtte, familien sin, og slikt. Men jeg kan ikke si for mye uten å avsløre alt, ler Toledo.