Nyheter

Vil at alle skal få like gode muligheter i nye Moss kommune

Moss' nye kommunalsjef for kultur, aktivitet og inkludering mener det å få flere folk ut i arbeid blir en av de viktigste oppgavene hennes i den nye kommunen.

Hvem: Silje Hobbel (36)

Hva: Kommunalsjef for kultur, aktivitet og inkludering i nye Moss kommune

Aktuell: Har ansvaret med å ansette den nye kultursjefen i Moss. Søkerlista ble offentliggjort denne uka.

Hva synes du om listen over søkere til stillingen som kultursjef i Moss?

– Den har veldig mange gode og spennende kandidater. Det blir en spennende prosess videre framover nå.

Av totalt 31 søkere er kun seks fra Moss eller Rygge, i hvert fall blant dem som er offentliggjort. Er det et problem?

– Nei, det vil jeg ikke si. Vi leter etter den best kvalifiserte personen. Det kan både være en som kommer fra Moss, eller fra en annen del av landet – eller til og med utlandet.

Hvor viktig blir denne stillingen i nye Moss kommune?

– Personen som blir kultursjef blir et viktig og synlig ansikt utad i arbeidet med å fremme og videreutvikle kulturfeltet. Nå er det mye bra innenfor kultur i Moss allerede, men jeg tenker at det er mulig å ta det et skritt videre. Det finnes mange muligheter. For eksempel det å se sammenhengen mellom de frivillige, profesjonelle og kommunale aktørene, og binde de mer sammen. Det finnes også et større potensial innen Kulturskolen. Der ser vi nye muligheter. Det samme gjør vi nå som Moss kulturhus skal bygges opp.

Du har også en viktig rolle i nye Moss, som kommunalsjef for kultur, aktivitet og inkludering. Hvordan tror du det blir?

– Jeg tror det blir spennende. Jeg synes den organiseringen som nye Moss kommune har valgt er bra. Det er ikke mange kommuner som har kultur, integrering, flyktningtjenesten og Nav innenfor samme avdeling. Det er ingen tradisjonell organisering, akkurat. Allerede nå har vi identifisert mange positive synergier av dette.

Som hva da?

– Som for eksempel innenfor arbeidet med å få flere fra Nav i aktivitet. Det å gi en smidigere overgang fra Nav, og jobbe tettere med dem, for å få flere i arbeid og sikre at alle skal ha en fritid med mening.

Du har allerede tyvstartet litt, ved at du i dag har denne rollen som prosjektleder. Hvordan er det å bygge en ny kommune?

– Det er en veldig morsom mulighet å kunne bygge opp kommunen fra bunnen av. Vi har satt ned fem prosjekter, og jeg leder én av dem. Jeg synes det kommer mye bra ut av det.

Hvilke arbeidsoppgaver ser du på som dine viktigste, etter at kommunen er etablert?

– En av de viktigste oppgavene blir å få flere i arbeid. Blant annet ved å jobbe for at flere unge gjennomfører videregående skole og at alle får gode og like muligheter i den nye kommunen. Det blir viktig å jobbe med sosial ulikhet, slik at færre lever i lavinntektshjem.

På hvilken måte styrkes kulturlivet i Moss av en sammenslåing med Rygge?

– Ved at vi kan få et enda større publikum. Det blir også lettere til å promotere de gode tilbudene. Kanskje får de fra Moss også øynene opp for noen av kulturtilbudene som ligger i Rygge.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Blant de jeg har lest nylig, må det være «Tante Ulrikkes vei» av Zeshan Shakar.

Hva gjør deg lykkelig?

– Når folk rundt meg har det bra.

Jeg trives godt i lag med familie og venner.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg tror ikke jeg hadde noen barndomshelt, men forbildet mitt gjennom hele livet har vært mammaen og pappaen min. De har gjort mye bra, så hvis jeg kan bli som dem ville det vært fint.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg kan være litt rask og bastant noen ganger. Noen ganger burde jeg tenkt meg om en gang til.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da spiser jeg mat på en god restaurant.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– For at alle skal ha like muligheter og at det er toleranse for at vi er forskjellige. Det er viktig for meg.

Er det noe du angrer på?

– Nei, egentlig ikke. Ikke noe jeg kan komme på, i hvert fall.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Barack Obama. Han synes jeg er en fascinerende person. Det virker i hvert fall sånn. Jeg ville snakket med ham, for å se om det stemmer.

Mer fra Dagsavisen