Tiltalt: Den 54 år gamle mannen fra Moss skal ha tilknytning til en rekke nazistiske grupperinger. I juli må han møte i Moss tingrett. FOTO: KENNETH STENSRUD

Truet redaktør

– Pass på familien, var noe av det mossingen sa til redaktøren.

Det var Dagbladet som i fjor først skrev at politiet hadde siktet mannen for trusler mot Filter Nyheter-redaktør og tidligere Dagbladet-journalist, Harald Klungtveit. Nå har politiet etterforsket ferdig saken mot den 54 år gamle mossingen.

Tiltalt for trusler

Han er tiltalt for å ha kommet med trusler «egnet til å fremkalle alvorlig frykt» og for å ha forfulgt en person eller på annen måte krenket en annens fred.

Sentral i nazimiljøer

Truslene mot Klungtveit skal ha kommet ved flere anledninger sommeren 2017, like etter at Filter Nyheter publiserte en sak der den omtalte mossingen blir identifisert som en sentral skikkelse i det nordiske nazistmiljøet.

– Ditt prostituerte PST-stormtroppsvin. [ ...] Du ringer meg i løpet av 30 minutter, ellers blir jeg så forbanna, er noe av det han ifølge politiet skrev til Klungtveit.

I samme melding til redaktøren hevdet mannen også at han representerte Anti-AFA. Det er en nazistisk gruppe fra Sverige, som ifølge svenske medier samler inn informasjon om personer, deriblant journalister, med klare antinazistiske holdinger, for å kompilere dette i et register.

Angret på familietrusler

Mossingen skal også ha rettet trusler mot Klungtveits familie. «Du er ett av de størst svina som bor her. Og en liten opplysning: Pass på familien, a.» og «Hils din familie ACHTUNG!», er noe av det han la igjen som talemelding og skrev i SMS-er til redaktøren.

Til Dagbladet uttrykte mossingen anger for nettopp dette, da de intervjuet han etter at truslene først ble kjent.

– Det er ikke forbudt å kalle noen for svin, men at jeg har nevnt familien, det beklager jeg sterkt til Klungtveit, sa han da.

Gikk i demonstrasjonstog

Den tiltalte deltok på Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjon i Falun, Sverige, i fjor. Samme bevegelse har også vært aktive i Fredrikstad, med paroler som «knus homolobbyen».