Høyden postkontor, som ligger langs grensa mellom Moss og Rygge i Varnaveien, ble ranet lørdag morgen. Politiet jakter på gjerningspersonene. Dette er én av dem.

Tror ranerne av Høyden postkontor kan ha dratt sørover mot Larkollen

Gjerningspersonene kom seg inn og ut av postkontoret i løpet av få minutter. Et funn i Larkollen knyttes nå «med stor sannsynlighet» til ranet.

Det forteller Henning Dalbye, krimsjef ved Moss politistasjon. Funnet ble først meldt av Moss Avis.

Det dreier seg om en sekk, som politiet nå mener ble brukt under ranet. Den kom drivende fra sjøen og ble meldt inn til politiet av noen beboere ved Botnerbaugen i Larkollen.

– Vi knytter dette funnet med stor sannsynlighet til ranet. Det er dermed mulig at ranerne har kjørt i retning Larkollen. Det er interessant for oss om folk har observert noe i den retningen, sier Dalbye.

Han vil av hensyn til etterforskningen ikke kommentere om sekken inneholdt noe, og i så fall hva.

Vet ikke hvilke verdier de kom seg unna med

Det var tre personer som lørdag morgen truet en ansatt ved Høyden postkontor til å hjelpe dem inn til et pengeskap. Hun klarte å trykke på en alarm, som gikk av klokken 09.12. Dette var før åpningstiden, og det befant seg dermed ingen kunder i lokalene.

Mandag morgen hadde ingen gjerningspersoner blitt pågrepet. Politiet hadde da heller ingen oversikt over hva de som seg unna med.

– Det er snakk om penger, men hvor mye vet ikke ennå, sier Dalbye.

Ingen observasjoner etter at de kjørte fra stedet

Ranerne kom seg unna i en liten, svart bil. Det er muligens snakk om en Toyota, men politiet har ikke identifisert kjøretøyet ennå. Ranerne krysset Varnaveien og kjørte nordover i retning Vingparken.

– Siden da har vi ingen observasjoner av bilen, sier krimsjefen, som håper eventuelle vitner melder seg.

Dette er bilen som ranerne kom seg unna i:

Politiets åstedsundersøkelse av postkontoret har så langt ikke gitt noen resultater.

– Vi har hatt krimteknikere der. Det kan se ut som at ranerne ikke har etterlatt seg noe, men det tar gjerne litt tid før vi får svar på de tekniske undersøkelsene, sier Dalbye.

LES OGSÅ:

Slo raskt alarm

John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge, skryter av måten den ansatte håndterte situasjonen på.

– Hun fulgte rutinene til punkt og prikke. Hun klarte å trykke på en ransknapp, som gjorde at bilder fra stedet ble sendt til vaktselskapet. Takket være hennes raske reaksjon og varsel til vaktselskapet, var lokal ledelse raskt på plass, sier han.

Ifølge pressesjefen går det etter forholdene bra med den ansatte i dag.

– Hun er selvfølgelig preget av det som har skjedd, men er fysisk uskadd og har fått bistand av bedriftshelsetjenesten, forteller han.

Postkontoret åpnet dørene igjen allerede klokken 12.00 mandag.