To menn tiltalt for vold og trusler mot politifolk

En og samme politimann skal ha opplevd å få drapstrusler mot seg selv og familiemedlemmer fra de to mossingene, som også må svare for anklager om vold mot politifolk.

De to tiltalte, som må møte hver sin dag i Moss tingrett i midten av august, har uavhengig av hverandre truet den samme politimannen og hans familiemedlemmer med drap.

– Ville skyte hodet av ham

Den ene tiltalte (35) skal ha uttalt at han skulle drepe politimannen og familien hans hvis han krasjet med politibilen mannen var plassert i. Han var da blitt pågrepet etter et slagsmål ved en bar i Moss i fjor sommer, hvor han dessuten er tiltalt for vold mot en dørvakt og rasistiske utsagn overfor folk av utenlandsk opprinnelse.

Den andre tiltalte (38) skal ha uttalt etter en pågripelse i februar i år, også dette i politibilen, at han ville «skyte hodet av» den nevnte politimannen, og «knivstikke ham» eller lignende, og at han skulle knivstikke barna og moren til politibetjenten, ifølge tiltalen.

Blod i ansiktet

35-åringen er også tiltalt for å ha skallet til en annen politimann slik at han fikk en hevelse i et kinnbein og fikk blod fra tiltalte i ansiktet.

«Under pågripelsen kalte han tjenestemennene «fitter», «korrupte jævler» og sa at han skulle drepe dem», heter det i tiltalen.

– Rev av sambandsutstyr

38-åringen er også anklaget for drapstrusler mot en annen politimann og hans familie, mens han kløp ham og forsøkte å bite. To arrestforvarere skal også ha fått kjenne på 38-åringens vrede og utagerende og voldelige oppførsel, da de blant annet skal ha fått sambandsutstyret revet av seg i tumultene – mens skjellsordene og truslene angivelig haglet mot dem.

Samme mann er også tiltalt for fire andre tilfeller av vold og trusler.