Lekehammeren har blitt solgt i store deler av Norge, deriblant mossedistriktet.

Tilbakekaller farlig leke

En lekehammer fra Brio kan føre til kvelning. Rundt 2.500 eksemplarer har blitt solgt i Norge.

Lekehammeren kan inneholde små trebiter som er farlige å svelge for barn, har den svenske lekeprodusenten konkludert med. I disse dager mottar norske kunder over hele landet meldinger om tilbakekallingen.

– Vi oppfordrer alle kunder til å sende den tilbake. De vil selvsagt bli kompensert, sier Hendrik Zimmer, Brios pressekontakt i Sverige.

Legger seg flat

Han forklarer at det kan oppstå sprekker i hammeren, som delvis er laget av tre. Dette kan igjen føre til at det løsner små biter fra leken som kan svelges av små barn.

– Vi er forpliktet til å lage leker av høy kvalitet og sikkerhet. Vi beklager virkelig at denne leken ikke hadde den høye standarden den burde ha hatt fra oss, sier Zimmer.

Han forteller at det er solgt rundt 2.500 eksemplarer av leken i Norge.

– Det viktigste for Brio er sikkerhet. Derfor har vi bestemt oss for å tilbakekalle den, sier pressekontakten.

Ingen påviste skader

Zimmer forteller at kvelningsfaren ble oppdaget av noen av deres kunder i Danmark og Sverige.

– De meldte ifra om sprekker i leken, og vi meldte dette videre til myndighetene, sier pressekontakten, som understreker at det kun gjaldt et fåtall kunder.

– Vi kjenner ikke til at noen barn har blitt skadet av leken, men vi tilbakekalte den for å være på den sikre siden, forklarer han.

Den tilbakekalte leken har navn Soft Hammer Rattle, eller Hammerrangle på norsk, og har Brios artikkelnummer 30423.

Kunder som har kjøpt leken kan returnere den der de har kjøpt den eller til sin lokale Brio-butikk, opplyser leketøyselskapet.