STRAFFET FØR: Den dømte svindleren er også tidligere straffet for bedragerier, noe retten så alvorlig på.

Svindlet til seg Jaguar, BMW – og 25 poser med mat

En mossing (23) forfalsket signaturen til to bedriftsledere for å sikre seg en Jaguar og en BMW. Hjemme hos mannen ble det funnet 25 bæreposer, som avslørte en annen svindel.

Mannen ble nylig dømt i Moss tingrett for 11 tilfeller av bedrageri og forfalskning.

Prøvde seg igjen

18. juli i fjor ble det levert en Jaguar XE, verdt 700.000 kroner, til en adresse i Moss. Mannen som mottok bilen hadde dagen i forveien rundlurt bilbutikken da han inngikk en leasingavtale og skrev under kontrakten med navnet til en bedriftsleder han hadde funnet på nettet. Det ble snart oppdaget at mannen ikke hadde rett til å handle på vegne av firmaet, og bilen måtte returneres etter at han hadde påført bilen et verditap på 152.000 kroner. Saken blir ansett som grovt bedrageri.

Men den unge mannen ga seg ikke. Få uker senere fulgte han samme prosedyre hos en annen bilforhandler, og forfalsket signaturen til en annen bedriftsleder. Men denne gangen ble mannen avslørt før han fikk en BMW X5 til nær 860.000 kroner utlevert.

Den domfelte forklarte i retten om den første bilsvindelen at det hele var et innfall han fikk. Bedriftslederen var et tilfeldig offer.

Gjeldstynget – ikke sulten

Blant større og mindre bedragerisaker mannen nå er dømt for, som blant annet inkluderer falsk annonsering og ikke berettiget erverv av betalingsmidler for gjenstander til salgs, finner vi også en i overkant stor bestilling av matvarer fra en nettbutikk.

Han bestilte matvarer for over 90.000 kroner i falskt navn. Bedriftslederen han lot ta støyten for Jaguar-handelen måtte ta støyten også for matbestillingen, tenkte 23-åringen, som fikk matvarene levert hjem. Han har forklart at han solgte matvarene sammen med andre ting for å betjene gjeld.

Fengsel

Den samme bedriftslederens navn ble utnyttet også til å skaffe seg en smart-tv og en datamaskin, verdt til sammen 32.000 kroner. Denne gangen ble det også med forsøket.

Den andre bedriftslederen fikk også sitt navn forfalsket på ny, da 23-åringen prøvde å kjøpe elektronikk på nettet.

Svindleren er dømt til ett års fengsel og til å betale erstatning på til sammen 339.618 kroner for tapene han har påført ulike bedrifter og personer. Han er også dømt for å ha kjørt en ikke-registrert bil med falske skilter, i narkorus og uten førerkort, samt for besittelse av narkotika og pepperspray.

«I klart skjerpende retning kommer at tiltalte også tidligere er straffet flere ganger for bedragerier», konkluderte retten.