Slik skal Marijo Jovic løfte Moss FK

MFKs nye hovedtrener ønsker å utvikle unge spillere og spille offensiv fotball. – Vi skal være dominerende både med og uten ball, sier han.

33-åringen fra Kroatia, som signerte en treårskontrakt med klubben i forrige uke, hadde sin første treningsøkt med A-laget på mandag. Han håper på å sette raskt preg på laget. Han forklarer at han er en trener som er tydelig på hva han forventer av spillerne sine.

– Jeg ønsker å vite hvilke mål hver enkelt spiller har. De bestemmer, ikke jeg. Jeg er kun her for å hjelpe dem å oppnå de målene. Hvis de gjør det, oppnår jeg mitt eget mål, forteller han.

Korteste vei til mål

Han ønsker at spillerne tenker med hjernen før beina. For å bruke hans egne ord: «Spillforståelse er viktigere enn fysikk». Samtidig ønsker han at laget spiller offensiv fotball.

– Vi skal være dominerende både med og uten ball. Når vi har ballen ønsker vi å spille gjennom motstanderne, ikke rundt dem. Vi skal være laget som alltid leter etter den korteste veien til målet, sier han.

Treneren presiserer at det ikke nødvendigvis betyr Drillo-stil, med lange baller opp mot angrepsspillerne. Det handler bare om ikke å holde ballen i laget, uten at det faktisk oppnår noe.

– Jeg tror ikke jeg har den nødvendige tålmodigheten til å trene et lag som spiller 60 meter foran målet til motstanderen og venter på en mulighet. Samtidig blir jeg veldig stresset hvis jeg ser laget mitt spille defensivt foran vårt eget mål i en hel omgang. Det ønsker jeg ikke. Den beste kampen i mine øyne er hvis laget er på motstanderens banehalvdel i 90 minutter, sier han.

LES OGSÅ: Ole Martin Nesselquist vil ta steget opp fra 2. divisjon

Ga 13 spillere sin debut

Den nye MFK-treneren er ikke redd for å gi unge spillere sjansen. I hans siste kamp som Follo-trener, mot naborival Drøbak-Frogn, byttet han inn 16 år gamle Markus Solvang Ottesen. Han fikk sin debut runden før og takket med å score mot Drøbak. Han var én av 13 spillere som fikk sin A-lagsdebut under Jovics ledelse.

– Så lenge spilleren er god nok, er han gammel nok, sier treneren som presiserer at et lag ideelt sett bør være godt balansert med både unge og eldre spillere.

LES OGSÅ: MFKs nye hovedtrener ønsker seg 25 spillere – kun én har kontrakt neste år (DA+)

Vil skape et springbrett for spillernes karrierer

Mens Jovic var i Follo endte klubbens spillere opp med å tiltrekke seg oppmerksomhet fra eliteserieklubber.

– Vi fikk hundrevis av mailer med henvendelser på en rekke av spillerne våre, hevder treneren.

Keeper Oliver Petersen endte til slutt opp i Molde, mens venstreback Martin Sjølstad nylig var på prøvespill i Odd.

– Jeg kan garantere at så lenge Follo fortsetter å utvikle seg på samme måte, så vil de ha to eller tre nye spillere som ender opp i Eliteserien i løpet av de neste to årene, sier Jovic.

Han ønsker å utvikle spillere i Moss med samme resultat.

– Hvis MFK ikke selger en eneste spiller til en eliteserieklubb i løpet av mine tre år her, blir jeg veldig skuffet. Så lenge vi har unge spillere som er sultne, så mener jeg det er realistisk, sier han.

LES OGSÅ: Slik endte Marijo Jovic opp i Moss FK (DA+)