Skal selge Moss FK

NAVN I NYHETENE: Tore Jobs (58) har jobbet over ti år i MFKs administrasjon. Nå har han blitt engasjert i klubben igjen. Fram til jul skal han jobbe med å skaffe sponsorer til Melløs.

20 år etter at du først ble ansatt i Moss FK er du nå tilbake. Hvorfor valgte du å takke ja til dette jobbtilbudet?

- Jeg hadde 10 fantastiske år i Moss. Da de spurte om jeg ville hjelpe dem en periode til, ville jeg det mer enn gjerne.

Hva blir oppgaven din?

- Det er blir å strukturere markedsføringssiden. Jeg ønsker å treffe de samarbeidspartnerne klubben hadde den gangen, men kanskje ikke har nå.

Er det vanskeligere å skaffe sponsorer nå enn da du sist jobbet i klubben?

- Det er alltid vanskelig. Derfor er det viktig å vise en klar gjennomføringskraft, for å få tillit fra sponsorer. Slik var det på den tida også. Planen vi presenterte var å bli et Tippeligalag. Det klarte vi.

Hvordan skal MFK skaffe nok sponsorer?

- Det blir å gjøre mye av det samme nå som da. Klubben må ha en klar visjon og strategi. Deretter må man vise at vi faktisk klarer å gjennomføre det vi lover. Det må til for at noen skal samarbeide med klubben.

Hva er annerledes nå sammen-
lignet med da du sist jobbet i 
klubben?

- Det har vært en tøff tid her. På ni år har man gått fra å være et lag som var blant de 20 beste i landet til å spille i 2. divisjon. Eksempelvis fantes det folk ansatt i administrasjonen da jeg først kom til MFK. I dag er det ingen ansatt der. Dette til tross for at klubben rent sportslig sett ligger omtrent på samme nivå.

Hvilke visjoner har du for Moss FK i årene framover?

- Det er ikke min personlige visjon, men klubben ønsker å være blant de 20 beste i landet igjen innen 2020, til Moss bys 200-årsjubileum. Det er et tøft mål, men man har seks år på å klare det. Jeg tror det er mulig.

Hvordan skal klubben klare det?

- Man må være prosessorientert, ikke resultatorientert. Det er selve prosessen som ble gjort, som førte Moss til Tippeligaen. Med en klar prosess kommer resultatene også.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Nils Arne Eggens «Godfoten».

Hva gjør deg lykkelig?

- Å være frisk og vite at man har en bra familie.

Hvem var din barndomshelt?

- Det var en ishockeyspiller i hvert fall. Jeg vil si «Nisse» Nilsson. Han ble dobbelt verdensmester med Sverige i 1962.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- At jeg til tider er for utålmodig. Jeg vil gjennomføre ting litt for fort iblant.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Det gjør jeg aldri.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog mot?

- Det har jeg aldri tenkt på. Jeg har aldri gått i demonstrasjonstog før, og jeg kommer neppe til å gjøre det heller.

Er det noe du angrer på?

- Det er alltid mye man angrer på i livet. Hadde man hatt fasiten, hadde man kanskje gjort ting annerledes. Men å bruke tid og krefter på noe man har gjort, det er unødvendig bruk av energi. Man må se framover. Men ja, selvsagt har man gjort ting man angrer på.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Hustruen min. Hun er en fantastisk kvinne.

kenneth.stensrud@dagsavisen.no