32 skuespillere fra Teaterkråkene er med på forestillingen, inkludert denne gjengen. Bak fra venstre: Casper August Lindberg (Lucas) og Odin Trolltun (Eddie). Foran fra venstre: Mariell Sørensen (Holly) og Kaia Rytter Tveiten (Leia).

Skal rocke byen

Lørdag er det Norgespremiere på Loserville på Parkteatret. – Dette er ikke en typisk barneforestilling, sier skuespiller Mariell Sørensen.

Lokale nyheter

Hun spiller Hollie, i det som er landets første oppsetning av stykket. Det er heftig inspirert av amerikansk kultur på 70-tallet. 15-åringen synes det har vært spennende å jobbe med forestillingen.

– Det har vært kjempegøy. Vi lærer mye og jeg har fått masse nyttig erfaring som jeg kan ta med meg videre, sier hun.

Mange farger og sprell

Hun har vært med i Teaterkråkene i hele fem år nå, mens dette er 2. året for kollega Odin Trolltun. Han spiller «skurken» i stykket, Eddie.

– Han er ute etter å finne den letteste veien til suksess, forklarer han.

Begge lover publikum et sprekt og rocka show.

– Det er masse bra musikk og en veldig fargerik musikal, sier Sørensen.

– Ja, det er veldig mange farger og kule kostymer, skyter Trolltun inn.

Av ungdom for ungdom

Selve musikken byr på energiske låter i stil som ungdommene vil kjenne seg godt igjen i. Trolltun beskriver det som «litt amerikansk High School Musical-aktig», mens arrangøren kaller det «en oppdatert Grease for det 21. århundre». Forestillingen er nemlig ikke bare laget av ungdom, men også først og fremst rettet mot ungdom, forklarer skuespillerne.

– Dette er ikke en typisk barneforestilling, som vi vanligvis lager, sier Sørensen.

Egen vri på stykket

I stykket møter vi nerder, søte jenter og bøller – for å nevne noe. Loserville ble først satt opp på teater i England, men dette er altså første gangen det vises i Norge.

– Det blir Teaterkråkenes helt egne oppsetning - våre ord, vår koreografi og vår regi for første gang - det er ordentlig kult, mener regissør Harald Engan.

Lørdagens premiere starter klokken 18.00. Forestillingen vil vises minst syv ganger frem til 30. oktober.