Steinar Klausen i Moss badmintonklubb.

Sikret gullet på hjemmebane

Den Oslo-bosatte badmintonveteranen hjalp Moss til et historisk gull i Eliteseriesluttspillet: – Jeg spilte som om det skulle ha vært noen av de viktigste kampene i karrieren min, sier han.

Hvem: Steinar Klausen (35)

Hva: Badmintonspiller

Hvorfor: Den meritterte veteranen var avgjørende da Moss Badmintonklubb vant Eliteserien for første gang noensinne forrige helg.

 

Hvordan var det å vinne sluttspillet i årets eliteserie på hjemmebane i Mossehallen?

– Det var veldig gøy. Det var ekstra spesielt, ettersom det var vårt første gull.

Du gjorde et slags comeback i 2016, etter flere år med mindre satsing. Var det dette som motiverte deg?

– Ja, det var det. Jeg ville bidra til og hjelpe klubben med å bli norgesmester.

Du har en lang merittliste og var tidligere rangert som Norges beste badmintonspiller. Hvor høyt henger helgens prestasjon?

– Jeg har vunnet lag-NM en gang før med Sandefjord. Det er jo klart at kongepokalene henger litt over det igjen også. Men som sagt betydde det mye for meg å løfte klubben. Jeg spilte som om det skulle ha vært noen av de viktigste kampene i karrieren min. Slik føltes det.

Helgens sluttspill var en lagseier, hvor du var én av 12 spillere i aksjon. Hvordan vil du beskrive lagånden i Moss Badmintonklubb for tida?

– Jeg synes den er veldig bra. Ettersom jeg bor i Oslo og er en del eldre enn de andre – de har jo vokst opp sammen og spilt i samme klubb lenge – så har jeg vært litt på sidelinjen. Men selv om jeg ikke har vært så mye i Moss og i Mossehallen på treninger, har Moss alltid vært klubben for meg. Under lagspillet har det føltes veldig bra å være en del av klubben.

Hvor lenge planlegger du å fortsette på dette nivået?

– Planen min nå er først og fremst å hvile, så jeg blir frisk i armen igjen. Så vil jeg fortsette å spille badminton. Jeg tenker å ta en sesong til i Moss. Jeg har i hvert fall ingen planer om å ikke gjøre det. Jeg tror jeg kan holde det gående lenge, men spørsmålet blir jo hvor god man er.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det må være den ene boka jeg leste og som jeg måtte skrive bokanmeldelse om på skolen. Det var skikkelig kjedelig. Jeg husker ikke hvilken bok det var, men den var i hvert fall dansk.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være sammen med de to barna mine.

Hvem var din barndomshelt?

– Supermann og Bjørn Dæhlie.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg blir veldig opptatt hvis det først er noe jeg skal gjøre. Da blir helt satt fast og klarer ikke fokusere på andre ting.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da tar jeg en fest sammen med kamerater.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– Mot bompenger i Oslo.

Er det noe du angrer på?

– Det er ikke så mye heldigvis, men jeg føler at jeg kunne ha satsa enda mer på badminton, egentlig. Jeg angrer litt på at jeg ikke hadde mer kontinuert i spillet etter at jeg slutta på skolen og at jeg fikk trent flere fulle år.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Edvald Boasson Hagen. Han er et godt forbilde.