Sier nei til Vinmonopolet på Mosseporten kjøpesenter

Rådmannen anbefaler at Vinmonopolets søknad om å etablere seg på Mosseporten avslås. Forslaget ligger an til å få flertall i formannskapet.

Vinmonopolet har i lengre tid snust på lokaler i shoppingsenteret langs E6, som først meldt av Moss Avis, og tidligere i år sendte de en formell søknad til kommunen.

Det har seg nemlig slik at det er kommunens politikere som til slutt avgjør hvorvidt de får etablere seg eller ei, til tross for at Mosseporten gjerne ønsker dem velkommen.

Frykter tap for sentrum

Venstresiden, med Ap i spissen, ligger per i dag an til å få flertall i saken. De støtter rådmannens innstilling om å si nei.

– Ja, den innstillingen støtter vi klart og tydelig, sier ordfører Hanne Tollerud (Ap).

Hun frykter at en etablering på Mosseporten vil føre til at færre tar turen inn til sentrum, hvor politikerne i flere år har jobbet for å skape mer liv. I dag finnes det allerede vinmonopol på Amfi Moss og Rygge storsenter.

– Jeg forstår at flere ønsker seg et pol på Mosseporten, men jeg er helt overbevist om at det vil få fatale konsekvenser for Moss sentrum, sier ordføreren.

Høyre og Frp er for

Anne Bramo, gruppeleder i Frp, er blant dem som støtter Vinmonopolets etablering. Hun mener det ville vært en stor fordel for innbyggerne.

– Vi mener at det må man kunne tillatte. Vi kan ikke se at det er noe problem med flere utsalg, sier hun.

Også Høyre, med gruppeleder Sissel Rundblad i spissen, vil si ja til søknaden.

– Dette er en smart plassering av Vinmonopolet og bra for nabokommunen vår, Våler. Jeg tror ikke dette vil føre til noen handelslekkasje. Det er allerede mange som handler på Mosseporten uten pol. De kjører antakeligvis til Rygge storsenter for å handle på polet, og ikke sentrum, sier hun.

– Jeg er redd vi ikke har flertall i formannskapet, men det kommer en ny runde i bystyret. Det er mulig noen har snudd innen da, legger hun til.