Overrakte mossegaver til partitoppene

– Bare ulveaksjonistene og vi har så vidt meg bekjent fått audiens i løpet av de dagene regjeringsforhandlingene har pågått, sier Gisle Haakonsen aksjonsgruppa Nei til fjordkryssing via Jeløy

Lokale nyheter

Hvem: Gisle Haakonsen (47)

Hva: Aktiv i aksjonsgruppa Nei til fjordkryssing via Jeløy.

Aktuell: Overrakte torsdag gaver til Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) utenfor Hotell Jeløy Radio, hvor regjeringsforhandlingene har pågått i to uker.

Hva fikk «de høye damer» som minner fra Moss?

– De fikk den nye boka om Mosseskogen, som rammes sterkt av den planlagte Horten-Moss-forbindelsen, samt et fint bilde av området de har holdt til i og faktisk gått turer i mellom regjeringsforhandlingene på Hotell Jeløy Radio – akkurat der brua skal komme.

For dere hadde egentlig et annet motiv for å be om en prat?

– Ja, det var jo det viktigste. Vi fikk treffe statssekretærer for Solberg og Jensen sammen med Venstres pressetalsmann, og ga dem en systematisk gjennomgang av hvorfor prosjektet ikke bør gjennomføres. Bru til Jeløy og Mosseskogen vil ødelegge natur og store boligområder. Det vil også skape problemer for næringsliv, da Aker Solutions vil få problemer med å få skip inn til kai. Det blir Norges dyreste veiprosjekt, som også kan gå utover samferdselsbehov på Vestlandet og i Nord-Norge. Budskapet har vi fremmet til regjeringen og Stortinget en rekke ganger før, blant annet gjennom våre venner på Stortinget.

Nådde budskapet fram?

– Ja! Vi følte vi ble hørt og tatt på alvor, selv om de ikke kunne love noe. Bare ulveaksjonistene og vi har så vidt meg bekjent fått audiens i løpet av de 13 dagene forhandlingene har pågått, så det tar jeg som et tegn på at vi blir tatt seriøst. Vi ønsker jo å få en brustans inn i regjeringserklæringen, men det viktigste er at prosjektet stanses. Og vi kjemper til vi vinner fram.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Beatles» av Lars Saabye Christensen var viktig for meg som ung. Den siste som betydde noe var «To søstre» av Åsne Seierstad – om de to jentene som vervet seg til IS.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det er mye. Men en god kombinasjon er å være sammen med dem som betyr noe for meg og det å ha noe spennende å drive med. Krydret med gode konsert- og teateropplevelser.

Hvem var din barndomshelt?

– Jeg hadde ingen helt eller ett forbilde. Men jeg har alltid vært samfunnsengasjert, og dermed sett opp til dem som står på for en spesiell sak.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg bruker ikke tid på å tenke på det, heller ikke på suksesser. Jeg tenker heller framover.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Tar kanskje en Oslo-helg med teater og konsert. Ellers liker jeg godt å bruke det gode kulturlivet også i Østfold.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot, foruten Jeløy-bru?

– Det var veldig enkelt før du fullførte spørsmålet, he-he. Jeg går ikke mye i tog, men er opptatt av hvordan vi snakker til og om hverandre siden jeg selv er en del av en offentlig debatt.

Er det noe du angrer på?

– Jeg har sikkert gjort masse feil, men nei.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Akkurat nå må det være gjengen på Jeløy Radio, og mest naturlig for saken vår: Ketil Solvik-Olsen.